Az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) a diákok gyakorlatban használható fogyasztóvédelmi ismereteinek bővítését, általánossá tételét ösztönzi a kitüntető címekkel. Az elismerést az elmúlt két évben összesen 42 hazai és külhoni oktatási intézmény érdemelte ki.

Keszthelyi Nikoletta fogyasztóvédelemért felelős helyettes államtitkár kiemelte: „A tanulók a mindennapi életben - például digitális eszközöket használva - számos olyan helyzettel találkoznak, amelyben tudatos fogyasztóként kell gondolkodniuk, fellépniük. Ezért fontos minél korábban felkészíteni őket a fogyasztói társadalom kihívásaira, megismertetni velük jogaikat és lehetőségeiket. A diákok közül kerülnek ki a jövő kereskedői, szolgáltatói, így mindenkinek hasznos, ha időben elsajátítják a fogyasztóbarát vállalkozói szemléletet is.”

Az Innovációs és Technológiai Minisztérium a Fogyasztói tudatosságra nevelő iskola pályázat keretében ösztönzi és ismeri el az általános- és középiskolák fogyasztói tudatosságra nevelő tevékenységét. Az elismerésben eddig összesen 42 hazai és külhoni intézmény (16 általános iskola és 26 középiskola) részesült. A kiírás egyik célja, hogy a díjazott iskolák együttműködve közös programokat valósítsanak meg tanulóik fogyasztóvédelmi ismereteinek fejlesztése érdekében.

A pályázatok a tanév ideje alatt bármikor benyújthatóak, a pályázati felhívás és a kapcsolódó anyagok a www.kormany.hu honlapon érhetőek el.

(Innovációs és Technológiai Minisztérium)