Közlekedéspolitikáért Felelős Államtitkárság

dr. Mosóczi László

közlekedéspolitikáért felelős államtitkár

Közlekedéspolitikáért Felelős Államtitkárság

Vezető hírek

Felújított vasútvonalat adtak át Fertőszentmiklós és az országhatár között

Innovációs és Technológiai Minisztérium, Közlekedéspolitikáért Felelős Államtitkárság, 2020. október 14. 19:22

Átadták a GYSEV Zrt. kezelésében lévő Fertőszentmiklós és az országhatár közötti felújított vasútvonal tíz kilométert meghaladó szakaszát Fertőszéplak-Fertőd megállóhelyen szerdán.

Közúti Közlekedési Környezetvédelmi Akció: minél nagyobb, annál fiatalabb és tisztább

Innovációs és Technológiai Minisztérium, Közlekedéspolitikáért Felelős Államtitkárság, 2020. október 8. 9:58

A Közúti Közlekedési Környezetvédelmi Akcióban négy városban, Budapesten, Debrecenben Győrött és Szegeden összesen 673 jármű műszaki-környezetvédelmi állapotát vizsgálták meg 2020. szeptember 21. és 25. között. A tematikus közúti ellenőrzés az elmúlt évekéhez hasonló eredményt hozott, tíz gépkocsiból csak egy-kettő esetben találtak kifogásolnivalót a szakemberek. A dízelüzemű járművek nagyobb arányban feleltek meg maradéktalanul az előírásoknak, mint a benzinesek. Általános tapasztalat, hogy a haszongépjárművek átlagos életkora alacsonyabb a személyautókénál, és a környezetvédelmi szempontoknak is a teherautók tesznek eleget inkább.

Az idén 102 milliárd forintból 207 útfelújítási projekt valósulhat meg

Innovációs és Technológiai Minisztérium, Közlekedéspolitikáért Felelős Államtitkárság, 2020. szeptember 28. 17:10

Az idén 207 útfelújítási projekt valósulhat meg 670 kilométeren, közel 102 milliárd forint értékben - mondta el az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) közlekedéspolitikáért felelős államtitkára a 6219-es jelű, Dunaújváros-Sárbogárd összekötő út Mezőfalva és Dunaújváros közötti szakaszának hétfői sárbogárdi átadóünnepségén.

Folyamatos a Volán-buszok minőségi cseréje

Innovációs és Technológiai Minisztérium, Közlekedéspolitikáért Felelős Államtitkárság, 2020. szeptember 25. 10:51

A Volánbusz flottájának minőségi cseréje folyamatos, a 2018 ősze óta beszerzett új járművek száma az év végére megközelíti a kilencszázat - mondta az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) közlekedéspolitikáért felelős államtitkára csütörtökön Debrecenben, az ITK Holding autóbusz-átadó ünnepségén.

Megújul a vasúti menetrend és olcsóbb jegyek lesznek egyes dunántúli szakaszokon

Innovációs és Technológiai Minisztérium, Közlekedéspolitikáért Felelős Államtitkárság, 2020. szeptember 23. 14:06

Megújított őszi menetrend lép életbe több dunántúli vonalon szeptember 28-án, és olcsóbbak lesznek a jegyek is - jelentette be Mosóczi László, az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) közlekedéspolitikáért felelős államtitkára szerdán Budapesten, sajtótájékoztatón.

Kreatív pályázat népszerűsíti a klímabarát közlekedést

Innovációs és Technológiai Minisztérium, Közlekedéspolitikáért Felelős Államtitkárság, 2020. szeptember 17. 15:01

Az Innovációs és Technológiai Minisztérium, az Agrárminisztérium és az Emberi Erőforrások Minisztériuma idén is meghirdetik közlekedési-környezetvédelmi kreatív pályázatukat „Klímabarát közlekedés mindenkiért!” címmel. A rajzokat, fotókat és egyéb alkotásokat 2020. október 20-ig, elektronikus úton lehet benyújtani.

13 millió forintot spóroltak a nyáron is ingyen vonatozó iskolás csoportok

Innovációs és Technológiai Minisztérium, Közlekedéspolitikáért Felelős Államtitkárság, 2020. szeptember 16. 9:40

A jogszabályi rendelkezések a tanítási időszakban biztosítanak általános és középiskolai csoportok számára díjmentes vasúti utazási lehetőséget az országos múzeumokhoz, nemzeti emlékhelyekhez. A tavaszi járványügyi veszélyhelyben jellemzően elmaradt osztálykirándulások miatt az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) idén június végétől augusztus végéig terjesztette ki a kedvezményt.

Átadták a Ságvár és Som közötti kerékpárutat

Innovációs és Technológiai Minisztérium, Közlekedéspolitikáért Felelős Államtitkárság, 2020. szeptember 9. 14:17

Átadták szerdán a Somogy megyei Ságvár és Som közötti kerékpárutat, amely 627 millió forintos beruházással, a Terület- és településfejlesztési operatív program (Top) 500 millió forintos támogatásával épült meg.

Az ország több pontján szerveztek szerdán Bringás Reggelit

Innovációs és Technológiai Minisztérium, Közlekedéspolitikáért Felelős Államtitkárság, 2020. szeptember 9. 14:11

Az ország több pontján szerveztek szerdán Bringás Reggelit, a budapesti Bem rakparti helyszínen Kaderják Péter, az Innovációs és Technológiai Minisztérium energia- és klímapolitikáért felelős államtitkára emlékeztetett, hogy a kerékpáros közlekedés népszerűsítése és támogatása mellett fontos cél, hogy az elektromos meghajtású gépjárművek támogatása révén a zéró kibocsátású közlekedési eszközöket minél nagyobb számban használják Magyarországon.