Közlekedéspolitikáért Felelős Államtitkárság

dr. Mosóczi László

közlekedéspolitikáért felelős államtitkár

Közlekedéspolitikáért Felelős Államtitkárság

Találatok száma: 10

Hírek

Felújított vasútvonalat adtak át Fertőszentmiklós és az országhatár között

Innovációs és Technológiai Minisztérium, Közlekedéspolitikáért Felelős Államtitkárság, 2020. október 14. 19:22

Átadták a GYSEV Zrt. kezelésében lévő Fertőszentmiklós és az országhatár közötti felújított vasútvonal tíz kilométert meghaladó szakaszát Fertőszéplak-Fertőd megállóhelyen szerdán.

Közúti Közlekedési Környezetvédelmi Akció: minél nagyobb, annál fiatalabb és tisztább

Innovációs és Technológiai Minisztérium, Közlekedéspolitikáért Felelős Államtitkárság, 2020. október 8. 9:58

A Közúti Közlekedési Környezetvédelmi Akcióban négy városban, Budapesten, Debrecenben Győrött és Szegeden összesen 673 jármű műszaki-környezetvédelmi állapotát vizsgálták meg 2020. szeptember 21. és 25. között. A tematikus közúti ellenőrzés az elmúlt évekéhez hasonló eredményt hozott, tíz gépkocsiból csak egy-kettő esetben találtak kifogásolnivalót a szakemberek. A dízelüzemű járművek nagyobb arányban feleltek meg maradéktalanul az előírásoknak, mint a benzinesek. Általános tapasztalat, hogy a haszongépjárművek átlagos életkora alacsonyabb a személyautókénál, és a környezetvédelmi szempontoknak is a teherautók tesznek eleget inkább.

Az idén 102 milliárd forintból 207 útfelújítási projekt valósulhat meg

Innovációs és Technológiai Minisztérium, Közlekedéspolitikáért Felelős Államtitkárság, 2020. szeptember 28. 17:10

Az idén 207 útfelújítási projekt valósulhat meg 670 kilométeren, közel 102 milliárd forint értékben - mondta el az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) közlekedéspolitikáért felelős államtitkára a 6219-es jelű, Dunaújváros-Sárbogárd összekötő út Mezőfalva és Dunaújváros közötti szakaszának hétfői sárbogárdi átadóünnepségén.

Folyamatos a Volán-buszok minőségi cseréje

Innovációs és Technológiai Minisztérium, Közlekedéspolitikáért Felelős Államtitkárság, 2020. szeptember 25. 10:51

A Volánbusz flottájának minőségi cseréje folyamatos, a 2018 ősze óta beszerzett új járművek száma az év végére megközelíti a kilencszázat - mondta az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) közlekedéspolitikáért felelős államtitkára csütörtökön Debrecenben, az ITK Holding autóbusz-átadó ünnepségén.

Megújul a vasúti menetrend és olcsóbb jegyek lesznek egyes dunántúli szakaszokon

Innovációs és Technológiai Minisztérium, Közlekedéspolitikáért Felelős Államtitkárság, 2020. szeptember 23. 14:06

Megújított őszi menetrend lép életbe több dunántúli vonalon szeptember 28-án, és olcsóbbak lesznek a jegyek is - jelentette be Mosóczi László, az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) közlekedéspolitikáért felelős államtitkára szerdán Budapesten, sajtótájékoztatón.

Péntekig tart a közúti közlekedési környezetvédelmi akció

Innovációs és Technológiai Minisztérium, Közlekedéspolitikáért Felelős Államtitkárság, 2020. szeptember 21. 13:25

Hétfőn kezdődött és péntekig tart az idei közúti közlekedési környezetvédelmi akció - jelentette be hétfői sajtótájékoztatóján Budapesten az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) közlekedéspolitikáért felelős államtitkára.

Kreatív pályázat népszerűsíti a klímabarát közlekedést

Innovációs és Technológiai Minisztérium, Közlekedéspolitikáért Felelős Államtitkárság, 2020. szeptember 17. 15:01

Az Innovációs és Technológiai Minisztérium, az Agrárminisztérium és az Emberi Erőforrások Minisztériuma idén is meghirdetik közlekedési-környezetvédelmi kreatív pályázatukat „Klímabarát közlekedés mindenkiért!” címmel. A rajzokat, fotókat és egyéb alkotásokat 2020. október 20-ig, elektronikus úton lehet benyújtani.

13 millió forintot spóroltak a nyáron is ingyen vonatozó iskolás csoportok

Innovációs és Technológiai Minisztérium, Közlekedéspolitikáért Felelős Államtitkárság, 2020. szeptember 16. 9:40

A jogszabályi rendelkezések a tanítási időszakban biztosítanak általános és középiskolai csoportok számára díjmentes vasúti utazási lehetőséget az országos múzeumokhoz, nemzeti emlékhelyekhez. A tavaszi járványügyi veszélyhelyben jellemzően elmaradt osztálykirándulások miatt az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) idén június végétől augusztus végéig terjesztette ki a kedvezményt.

Átadták a Ságvár és Som közötti kerékpárutat

Innovációs és Technológiai Minisztérium, Közlekedéspolitikáért Felelős Államtitkárság, 2020. szeptember 9. 14:17

Átadták szerdán a Somogy megyei Ságvár és Som közötti kerékpárutat, amely 627 millió forintos beruházással, a Terület- és településfejlesztési operatív program (Top) 500 millió forintos támogatásával épült meg.

Az ország több pontján szerveztek szerdán Bringás Reggelit

Innovációs és Technológiai Minisztérium, Közlekedéspolitikáért Felelős Államtitkárság, 2020. szeptember 9. 14:11

Az ország több pontján szerveztek szerdán Bringás Reggelit, a budapesti Bem rakparti helyszínen Kaderják Péter, az Innovációs és Technológiai Minisztérium energia- és klímapolitikáért felelős államtitkára emlékeztetett, hogy a kerékpáros közlekedés népszerűsítése és támogatása mellett fontos cél, hogy az elektromos meghajtású gépjárművek támogatása révén a zéró kibocsátású közlekedési eszközöket minél nagyobb számban használják Magyarországon.