Parlamenti és Stratégiai Államtitkárság

Schanda Tamás

parlamenti és stratégiai államtitkár, miniszterhelyettes

Parlamenti és Stratégiai Államtitkárság

Vezető hírek

Újabb 20 milliárd forint támogatás a hazai vállalatok innovációira

Innovációs és Technológiai Minisztérium, Parlamenti és Stratégiai Államtitkárság, 2020. október 13. 11:46

A munkahelyteremtést és Magyarország versenyképességének erősítését is szolgálja a PIACI KFI pályázati konstrukció is, amelynek keretében most újabb 20 milliárd forint támogatásra pályázhatnak az érdeklődők – jelentette be Schanda Tamás. Az Innovációs és Technológiai Minisztérium miniszterhelyettese, parlamenti és stratégiai államtitkára hozzátette: ezzel a lehetőséggel exportképes új termékek, szolgáltatások és technológiák fejlesztése esetében élhetnek a vállalkozások és kutató-tudásközvetítő szervezetek.

Megjelent az alapszakmákat ismertető új tájékoztató füzet

Innovációs és Technológiai Minisztérium, Parlamenti és Stratégiai Államtitkárság, 2020. október 9. 14:21

Megjelent az alapszakmákat ismertető új tájékoztató füzet, a kiadványból a fiatalok és szüleik megismerhetik az átalakított szakképzés struktúráját és részletesen tájékozódhatnak a választható képzésekről - mondta az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) parlamenti és stratégiai államtitkára pénteki budapesti sajtótájékoztatóján.

Hatalmas az érdeklődés a „Befektetés a jövőbe” pályázati felhívás iránt

Innovációs és Technológiai Minisztérium, 2020. október 7. 14:21

Összesen 7 milliárd forint támogatáshoz juthatnak a népegészségügyi szempontból jelentős kutatás-fejlesztési projektek a Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Alapból – jelentette be Schanda Tamás. Az Innovációs és Technológiai Minisztérium miniszterhelyettese hozzátette, a „Befektetés a jövőbe” címmel meghirdetett új felhívásra már 54 projekt érkezett szakpolitikai véleményezésre.

Ösztöndíjjal támogatja a kormány a pedagóguspályát választó hallgatókat

Innovációs és Technológiai Minisztérium, Parlamenti és Stratégiai Államtitkárság, 2020. október 5. 10:41

Idén már a tanító alapképzési szakon tanulók is pályázhatnak a Klebelsberg Ösztöndíj Programba - közölte Schanda Tamás, az Innovációs és Technológiai Minisztérium parlamenti és stratégiai államtitkára pénteken az MTI-vel. A jelentkezéseket október 19-ig lehet benyújtani.

Napelempark épült Csurgón

Innovációs és Technológiai Minisztérium, Parlamenti és Stratégiai Államtitkárság, 2020. október 5. 10:31

Átadták az Astrasun cégcsoport 600 millió forintból épült mintegy másfél megawatt teljesítményű napelemparkját Csurgón pénteken.

Rendben elindult a testhőmérséklet mérése a szakképző iskolákban

Innovációs és Technológiai Minisztérium, 2020. október 1. 17:11

Országszerte rendben elindult a diákok testhőmérséklet-ellenőrzése a szakképző iskolákban - jelentette ki az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) parlamenti államtitkára csütörtökön, amikor digitális testhőmérőkaput adott át a Budapesti Műszaki Szakképzési Centrumban (BMSZC).

A magyar felsőoktatás felkerült a nemzetközi térképre

Innovációs és Technológiai Minisztérium, 2020. október 1. 12:10

A magyar felsőoktatás felkerült a nemzetközi térképre, egyre nagyobb hírnevet vív ki magának a világban - mondta Schanda Tamás, az Innovációs és Technológiai Minisztérium parlamenti és stratégiai államtitkára csütörtökön Budapesten.

Hatékony a favipiravir: kezdődhet a magyar betegek kezelése

Innovációs és Technológiai Minisztérium, Parlamenti és Stratégiai Államtitkárság, 2020. szeptember 30. 11:53

„Egyszerre kell megvédenünk az emberek életét és egészségét, és biztosítanunk azt, hogy Magyarország működjön. Ezért is kulcsfontosságú minden kutatás, amely a koronavírus elleni küzdelmet segíti. A favipiravir hazai fejlesztése szempontjából is nagyon bíztató, hogy a japán klinikai kísérletek bizonyították: hatékony a szer a COVID-19 tüneteivel szemben” – jelentett ki Schanda Tamás, az Innovációs és Technológiai Minisztérium miniszterhelyettese, parlamenti és stratégiai államtitkára.

Rendkívül népszerű a Kooperatív Doktori Program

Innovációs és Technológiai Minisztérium, Parlamenti és Stratégiai Államtitkárság, 2020. szeptember 25. 13:57

Hatalmas érdeklődés kísérte az idén először meghirdetett Kooperatív Doktori Programot: az első 100 ösztöndíjas helyre összesen 536-an adtak be pályázatot – jelentette be Schanda Tamás.