Parlamenti és Stratégiai Államtitkárság

Schanda Tamás

parlamenti és stratégiai államtitkár, miniszterhelyettes

Parlamenti és Stratégiai Államtitkárság

Találatok száma: 10

Hírek

Újabb 20 milliárd forint támogatás a hazai vállalatok innovációira

Innovációs és Technológiai Minisztérium, Parlamenti és Stratégiai Államtitkárság, 2020. október 13. 11:46

A munkahelyteremtést és Magyarország versenyképességének erősítését is szolgálja a PIACI KFI pályázati konstrukció is, amelynek keretében most újabb 20 milliárd forint támogatásra pályázhatnak az érdeklődők – jelentette be Schanda Tamás. Az Innovációs és Technológiai Minisztérium miniszterhelyettese, parlamenti és stratégiai államtitkára hozzátette: ezzel a lehetőséggel exportképes új termékek, szolgáltatások és technológiák fejlesztése esetében élhetnek a vállalkozások és kutató-tudásközvetítő szervezetek.

Megjelent az alapszakmákat ismertető új tájékoztató füzet

Innovációs és Technológiai Minisztérium, Parlamenti és Stratégiai Államtitkárság, 2020. október 9. 14:21

Megjelent az alapszakmákat ismertető új tájékoztató füzet, a kiadványból a fiatalok és szüleik megismerhetik az átalakított szakképzés struktúráját és részletesen tájékozódhatnak a választható képzésekről - mondta az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) parlamenti és stratégiai államtitkára pénteki budapesti sajtótájékoztatóján.

Ösztöndíjjal támogatja a kormány a pedagóguspályát választó hallgatókat

Innovációs és Technológiai Minisztérium, Parlamenti és Stratégiai Államtitkárság, 2020. október 5. 10:41

Idén már a tanító alapképzési szakon tanulók is pályázhatnak a Klebelsberg Ösztöndíj Programba - közölte Schanda Tamás, az Innovációs és Technológiai Minisztérium parlamenti és stratégiai államtitkára pénteken az MTI-vel. A jelentkezéseket október 19-ig lehet benyújtani.

Napelempark épült Csurgón

Innovációs és Technológiai Minisztérium, Parlamenti és Stratégiai Államtitkárság, 2020. október 5. 10:31

Átadták az Astrasun cégcsoport 600 millió forintból épült mintegy másfél megawatt teljesítményű napelemparkját Csurgón pénteken.

Hatékony a favipiravir: kezdődhet a magyar betegek kezelése

Innovációs és Technológiai Minisztérium, Parlamenti és Stratégiai Államtitkárság, 2020. szeptember 30. 11:53

„Egyszerre kell megvédenünk az emberek életét és egészségét, és biztosítanunk azt, hogy Magyarország működjön. Ezért is kulcsfontosságú minden kutatás, amely a koronavírus elleni küzdelmet segíti. A favipiravir hazai fejlesztése szempontjából is nagyon bíztató, hogy a japán klinikai kísérletek bizonyították: hatékony a szer a COVID-19 tüneteivel szemben” – jelentett ki Schanda Tamás, az Innovációs és Technológiai Minisztérium miniszterhelyettese, parlamenti és stratégiai államtitkára.

Rendkívül népszerű a Kooperatív Doktori Program

Innovációs és Technológiai Minisztérium, Parlamenti és Stratégiai Államtitkárság, 2020. szeptember 25. 13:57

Hatalmas érdeklődés kísérte az idén először meghirdetett Kooperatív Doktori Programot: az első 100 ösztöndíjas helyre összesen 536-an adtak be pályázatot – jelentette be Schanda Tamás.

A turizmusnak kiemelt szerepe van a gazdaság működésében

Innovációs és Technológiai Minisztérium, Parlamenti és Stratégiai Államtitkárság, 2020. szeptember 21. 9:21

Meg kell őrizni a magyar gazdaság működőképességét, amelyben a turizmusnak, és az üzleti utazásoknak kiemelt szerepe van - jelentette ki az Innovációs és Technológiai Minisztérium parlamenti és stratégiai államtitkára pénteken Zalaegerszegen.

A kormány célja, hogy 2030-ra a kerékpárutak hossza érje el a 15 ezer kilométert

Innovációs és Technológiai Minisztérium, Parlamenti és Stratégiai Államtitkárság, 2020. szeptember 21. 9:14

A kormány terve, hogy a meglévő kerékpárút-hálózat fejlesztésével 2030-ra 15 ezer kilométeresre bővüljön a teljes hálózat - hangsúlyozta az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) parlamenti és stratégiai államtitkára pénteken, az 5,6 kilométeres Budapest-Budakalász-Szentendre útszakasz átadásán Budakalászon.

A kormány célja, hogy 2030-ra a kerékpárutak hossza érje el a 15 ezer kilométert

Innovációs és Technológiai Minisztérium, Parlamenti és Stratégiai Államtitkárság, 2020. szeptember 18. 14:03

A kormány terve, hogy a meglévő kerékpárút-hálózat fejlesztésével 2030-ra 15 ezer kilométeresre bővüljön a teljes hálózat - hangsúlyozta az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) parlamenti és stratégiai államtitkára pénteken, az 5,6 kilométeres Budapest-Budakalász-Szentendre útszakasz átadásán Budakalászon.

Digitális élményközpont nyílt Budapesten

Innovációs és Technológiai Minisztérium, Parlamenti és Stratégiai Államtitkárság, 2020. szeptember 15. 13:19

Digitális élményközpont nyílt Budapesten, az Új Hidegkuti Nándor Stadionban, ahol az érdeklődők felfedezhetik és kipróbálhatják a legújabb infokommunikációs és digitális eszközöket.