Külgazdasági és Külügyminisztérium

Szijjártó Péter

külgazdasági és külügyminiszter

Vezető hírek

A keleti nyitás stratégia beváltotta a reményeket

Külgazdasági és Külügyminisztérium, 2020. október 10. 9:16

A kormány keleti nyitás stratégiája beváltotta a hozzáfűzött reményeket - mondta a külgazdasági és külügyminiszter pénteken Budapesten.

Az Európa körüli migrációs kockázatokat mind az EU-nak köszönhetjük

Külgazdasági és Külügyminisztérium, 2020. október 8. 18:03

Három nagyon jelentős migrációs kockázat van ma Európa körül, és ezeket, sajnos, "mind az Európai Uniónak köszönhetjük" - jelentette ki Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter csütörtökön Pozsonyban.

A felvidéki magyarság továbbra is számíthat a magyar kormány támogatására és segítségére

Külgazdasági és Külügyminisztérium, 2020. október 8. 18:00

A felvidéki magyarság továbbra is számíthat a magyar kormány támogatására és segítségére - jelentette ki Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter, miután csütörtökön Pozsonyban tárgyalt Forró Krisztiánnal, a felvidéki Magyar Közösség Pártjának (MKP) elnökével.

A visegrádiak koordinálják lépéseiket a koronavírus-járvány elleni küzdelemben

Külgazdasági és Külügyminisztérium, 2020. október 5. 15:17

Tekintettel arra, hogy az egész világra kiterjedő koronavírus-járvány mindenkit új feladatok elé állított, a visegrádi országok is még szorosabbra kívánják fűzni együttműködésüket a védekezésben - jelentette ki a magyar külgazdasági és külügyminiszter hétfőn Prágában, Tomás Petrícek cseh külügyminiszterrel folytatott tárgyalásait követően.

Világossá kell tenni, hogy csak szabályosan lehet belépni az EU-ba

Külgazdasági és Külügyminisztérium, 2020. október 2. 20:33

Az Európai Uniónak (EU) világossá kell tennie, hogy területére csak szabályosan lehet bejönni, mert amíg ezt nem teszi meg, nem szűnik meg a nyomás a magyar és a görög határon - mondta Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter pénteken Budapesten.

A bajor vállalatok fontos szerepet játszanak a magyar gazdaság fejlődésében

Külgazdasági és Külügyminisztérium, 2020. október 2. 20:28

A bajor vállalatok nagyon fontos szerepet játszanak a magyar gazdaság fejlődésében - emlékeztetett a Nürnbergben tartózkodó Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter pénteken.

Egyiptom bebizonyította, hogy a migráció a tengeren is megállítható

Külgazdasági és Külügyminisztérium, 2020. október 2. 14:16

Egyiptom bebizonyította, hogy a tengeren is meg lehet állítani a migrációs folyamatokat, az Európai Uniónak támogatást kellene nyújtania az országnak, hogy továbbra is meg tudja fékezni az illegális bevándorlókat - mondta a külgazdasági és külügyminiszter csütörtökön Kairóban.

Az egyiptomi-magyar gazdasági együttműködés legnagyobb eredményét értük el

Külgazdasági és Külügyminisztérium, 2020. október 2. 14:12

A magyar vasúti járműgyártás az eddigi legnagyobb megrendelését kapta az egyiptomi nemzeti vasúttársaságtól, ez a két ország közötti gazdasági együttműködés valaha volt legkomolyabb eredménye - jelentette ki a külgazdasági és külügyminiszter csütörtökön Kairóban.

Minden feltétel adott a magyar és kirgiz vállalatok szoros együttműködéséhez

Külgazdasági és Külügyminisztérium, 2020. szeptember 30. 9:19

Magyarország és Kirgizisztán kapcsolatai soha nem voltak annyira szorosak, barátiak és stratégiai jellegűek, mint most, ezt támasztja alá, hogy minden feltétel, így többek között a jogi és a pénzügyi háttér is adott ahhoz, hogy magyar és kirgiz vállalatok között szoros együttműködés jöjjön létre - mondta a külgazdasági és külügyminiszter a kirgiz-magyar üzleti fórumon kedden Budapesten.