Külgazdasági és Külügyminisztérium

Szijjártó Péter

külgazdasági és külügyminiszter

Találatok száma: 10

Beszédek, publikációk, interjúk

Magyarország érdeke, hogy mielőbb lezárja a nyitott politikai kérdéseket az Egyesült Államokkal

Külgazdasági és Külügyminisztérium, 2015. január 16. 11:43

Magyarország érdeke, hogy mielőbb lezárja a nyitott politikai kérdéseket az Egyesült Államokkal, de ehhez nem elég a magyar fél nyitottsága és készsége, az amerikai oldalon is erre van szükség - mondta Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter a Kossuth Rádió 180 perc című pénteki műsorában.

Merkel és Putyin látogatása együttesen fontos

Külgazdasági és Külügyminisztérium, 2015. január 15. 10:51

Szijjártó Péter szerint nem lehet szembeállítani Angela Merkel és Vlagyimir Putyin látogatását, Európa két meghatározó vezetőjének budapesti vizitje Magyarország elismerését jelenti. A külgazdasági és külügyminiszter erről a Magyar Hírlapban csütörtökön megjelent interjúban beszélt.

WJS: „Magyarország olajágat nyújt az Egyesült Államoknak”

Külgazdasági és Külügyminisztérium, 2015. január 14. 12:05

A magyar külügyminiszter olajágat nyújtott az Egyesült Államoknak, közölve, hogy országa kész megerősíteni azokat a hidakat, amelyek annak nyomán gyengültek meg az utóbbi időben, hogy Washington korrupcióval kapcsolatos, Budapest által visszautasított állításokat tett - írta európai kiadásának internetes változatában ismertetett, Szijjártó Péterrel készített interjújában a The Wall Street Journal (WSJ) című, vezető amerikai politikai-üzleti napilap.

Kölcsönös akarat kell a nyitott kérdések lezárásához a magyar-amerikai kapcsolatokban

Külgazdasági és Külügyminisztérium, 2015. január 14. 11:54

A magyar-amerikai politikai kapcsolatok nyitott kérdéseinek megoldása csak kölcsönös akarattal lehetséges - mondta Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter kedden a HírTV Magyarország élőben című műsorában.

Magyarország szeretné, ha több orosz gáz kerülne a hazai tározókba

Külgazdasági és Külügyminisztérium, 2015. január 14. 11:52

Magyarország szeretné, ha Oroszország több gázt tárolna a nagy kapacitású magyar gáztározókban, növelve ezáltal az ellátás biztonságát - mondta Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter kedden a Reuters hírügynökségnek.

Minél előbb le kell zárni a nyitott kérdéseket az Egyesült Államokkal

Külgazdasági és Külügyminisztérium, 2014. november 24. 9:00

Magyarország minél előbb szeretné lezárni az amerikai-magyar politikai kapcsolatokat terhelő nyitott kérdéseket - mondta Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter vasárnap este az ATV Szabad szemmel című műsorában.

Die Welt interjú - "Úgy érezzük, igazságtalanul bánnak velünk"

Külgazdasági és Külügyminisztérium, 2014. november 17. 8:03

Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszterrel közölt interjút vasárnap a Die Welt című német konzervatív lap online kiadásában "Úgy érezzük, igazságtalanul bánnak velünk" címmel.

Európa nem lesz sikeres, ha nem működik együtt a keleti országokkal

Külgazdasági és Külügyminisztérium, 2014. október 18. 13:11

Európa nem lesz sikeres, ha nem működik együtt a keleti országokkal - hangsúlyozta Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter a Die Presse című lap szombati számában megjelent interjúban. A miniszter a konzervatív osztrák lapnak nyilatkozva a keleti nyitással kapcsolatban kiemelte, hogy leginkább a munka tiszteletét kellene megtanulni ezen államoktól.

Az Oroszország elleni szankciók nem hozták a remélt eredményt

Külgazdasági és Külügyminisztérium, 2014. október 17. 10:39

Az Oroszországgal szemben foganatosított szankciók nem hozták meg a remélt eredményt, mivel egyértelmű, hogy az orosz-ukrán konfliktus nem enyhül, eközben pedig Európa, és leginkább Közép-Európa gazdaságai szenvednek - mondta Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter a Financial Timesnak.

Navracsics Tibor beszéde a második világháború kitörésének 75. évfordulója alkalmából

Külgazdasági és Külügyminisztérium, 2014. szeptember 5. 17:35

A külgazdasági és külügyminiszter beszédének leirata a második világháború kitörésének 75. évfordulója alkalmából tartott megemlékezésen, a Dohány utcai zsinagóga udvarán.