Külgazdasági és Külügyminisztérium

Szijjártó Péter

külgazdasági és külügyminiszter

Találatok száma:

Hírek

Horvát önkéntes tűzoltókat és orvosokat tüntetett ki Szijjártó Péter Zágrábban

Külgazdasági és Külügyminisztérium, 2019. július 25. 10:45

Kitüntette azokat az önkéntes tűzoltókat és orvosokat Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter csütörtökön Zágrábban, akik részt vettek a július 11-én a horvátországi A4-es autópálya egyik fizetőkapujánál balesetet szenvedett magyar család mentésében.

Véget kell vetni a beavatkozások és a kioktatás politikájának

Külgazdasági és Külügyminisztérium, 2019. július 9. 14:50

Tisztelni kell egymás belpolitikai döntéseit, és véget kell vetni a beavatkozások és a kioktatás politikájának - jelentette ki Szijjártó Péter kedden az Európai Biztonsági és Együttműködési Szervezet (EBESZ) nem hivatalos külügyminiszteri értekezletén a szlovákiai Csorbató városkában.

Az úzvölgyi katonai temetőről és az új román közigazgatási törvényről tárgyalt a magyar és a román külügyminiszter

Külgazdasági és Külügyminisztérium, 2019. július 9. 14:22

Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter kedden tárgyalásokat folytatott Teodor Melescanu román külügyminiszterrel az Európai Biztonsági és Együttműködési Szervezet (EBESZ) informális külügyminiszteri találkozójának alkalmával a szlovákiai Csorba-tó mellett.

Átadták a Kolo Szerb Kulturális Központot Mórahalmon

Külgazdasági és Külügyminisztérium, 2019. július 8. 13:58

Átadták az uniós támogatással épült Kolo Szerb Kulturális Központot hétfőn Mórahalmon.

Csomagolóüzemet épít a német Deufol Debrecenben

Külgazdasági és Külügyminisztérium, 2019. július 4. 20:18

Európa egyik legmodernebb csomagoló- és logisztikai üzemét építi fel a kormány támogatásával 7 milliárd forintból a Deufol Debrecenben, egyben ez lesz a német vállalat délkelet-európai regionális központja is - jelentette be a külgazdasági és külügyminiszter csütörtökön, Budapesten sajtótájékoztatón.

Magyarország legnyugatibb képviseletét nyitotta meg Szijjártó Péter Vancouverben

Külgazdasági és Külügyminisztérium, 2019. július 4. 8:02

Magyarország legnyugatibb állandó képviseletét nyitotta meg Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter közép-európai idő szerint csütörtökön a kanadai Vancouverben.

Magyarország a kapcsolatok rendezését javasolja az új ukrán vezetésnek

Külgazdasági és Külügyminisztérium, 2019. július 3. 13:16

Magyarország azt javasolja az új ukrán vezetésnek, hogy a két ország kapcsolata kerüljön vissza a régi kerékvágásba, amikor még nem vették el a kárpátaljai magyar nemzeti közösségtől korábban megszerzett jogait - mondta az MTI-nek Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter szerdán telefonon Torontóból.

Kikötőt és logisztikai bázist létesít Magyarország Triesztben

Külgazdasági és Külügyminisztérium, 2019. június 21. 13:00

Kikötőt és logisztikai bázist létesít Magyarország Triesztben, hogy a tengerentúlra exportáló magyar vállalatok gyorsan és akadálymentesen szállítmányozhassanak - mondta a külgazdasági és külügyminiszter pénteken, Mogyoródon.

Magyarországnak érdeke a horvát cseppfolyósítottföldgáz-terminál megépítése

Külgazdasági és Külügyminisztérium, 2019. június 19. 12:12

Magyarországnak érdeke a Krk-szigeti LNG-terminál (cseppfolyósítottföldgáz-terminál) megépítése - jelentette ki Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter szerdán Zágrábban, ahol Tomislav Coric horvát környezetvédelmi és energetikai miniszterrel tárgyalt.

Az EU sikertelen lesz, ha "nem hajt végre hajtűkanyart" migrációs politikájában

Külgazdasági és Külügyminisztérium, 2019. június 17. 15:09

Sikertelen lesz globálisan az Európai Unió, amennyiben "nem hajt végre hajtűkanyart migrációs politikájában", ugyanis a bevándorlóáradat megállítása nélkül nem garantálható a kontinens biztonsága és versenyképessége - jelentette ki Szijjártó Péter a tagállami külügyminiszterek hétfői luxembourgi ülésének szünetében.