Biztonságpolitikáért Felelős Államtitkár

Dr. Sztáray Péter András

Biztonságpolitikáért Felelős Államtitkárság

Videók

Magyarország a lerombolt iraki műemlékek helyreállításában is együttműködhet Flandriával

Magyarország a lerombolt iraki műemlékek helyreállításában is együttműködhet Flandriával2015. november 18.

Budapesten tartotta kilencedik ülését a magyar-flamand vegyes bizottság szerdán, a tanácskozáson arról is szó volt, hogy lehetséges együttműködési terület a lerombolt iraki műemlékek közös helyreállítása.
A „Magyarország és a Szentszék diplomáciai kapcsolatai” kiállításmegnyitó

A „Magyarország és a Szentszék diplomáciai kapcsolatai” kiállításmegnyitó2015. május 28.

A Külgazdasági és Külügyminisztérium Bánffy Miklós Szakkönyvtára, valamint Vallásdiplomáciai Osztálya Magyarország és a Szentszék diplomáciai kapcsolatai újrafelvételének 25. évfordulója alkalmából rendezte meg a „Magyarország és a Szentszék diplomáciai kapcsolatai” című szakmai kiállítását, a Külgazdasági és Külügyminisztériumban, melyet Mikola István nyitott meg.
Széles körű párbeszédet folytat a KKM a szabadkereskedelmi tárgyalásokról

Széles körű párbeszédet folytat a KKM a szabadkereskedelmi tárgyalásokról2015. február 19.

Civil és szakmai szervezetek egy része aggódik, más részük bizakodó és reménykedik abban, hogy hasznos lesz számára az Európai Unió és az Egyesült Államok között megkötendő szabadkereskedelmi egyezmény (TTIP) – mondta Mikola István, a Külgazdasági és Külügyminisztérium (KKM) nemzetközi együttműködésért felelős államtitkára.
Magyarország öt víztisztítóval segíti Albániát

Magyarország öt víztisztítóval segíti Albániát2015. február 18.

Albániában ivóvízhiány lépett fel az árvíz sújtotta területeken, ezért a Külgazdasági és Külügyminisztérium a katasztrófavédelemmel, valamint a Fővárosi Vízművekkel együttműködve öt mobil víztisztítót telepít az országban - jelentette be Mikola István, a tárca biztonságpolitikai és nemzetközi együttműködésért felelős államtitkára szerdán Budapesten.
Figyelembe kell venni a civil szervezetek véleményét

Figyelembe kell venni a civil szervezetek véleményét2015. február 13.

Figyelembe kell venni a civil szervezetek véleményét az Európai Unió és az Egyesült Államok között megkötendő szabadkereskedelmi egyezményről (TTIP), és be kell építeni a civil társadalom elvárásait a kormányzat tárgyalási stratégiájába - mondta a Külgazdasági és Külügyminisztérium (KKM) nemzetközi együttműködésért felelős államtitkára pénteken Budapesten sajtótájékoztatón.
Magyarországon jön létre az UNICEF szolgáltató központja

Magyarországon jön létre az UNICEF szolgáltató központja2015. február 10.

Az ENSZ úgy döntött, hogy Magyarországon jön létre az UNICEF (az ENSZ Gyermekalapja) szolgáltató központja - mondta Mikola István, a Külgazdasági és Külügyminisztérium biztonságpolitikai és nemzetközi együttműködésért felelős államtitkára keddi budapesti sajtótájékoztatóján.
A transzatlanti szabadkereskedelmi egyezményről konzultáltak a KKM-ben

A transzatlanti szabadkereskedelmi egyezményről konzultáltak a KKM-ben2015. január 19.

A Magyar Kereskedelmi és Iparkamara (MKIK) elnökével tartott megbeszéléssel folytatódott hétfőn a Külgazdasági és Külügyminisztériumban (KKM) az a konzultációsorozat, amelyet a tárca a tárgyalás alatt lévő transzatlanti szabadkereskedelmi egyezménnyel kapcsolatban kezdeményezett.