Parlamenti Államtitkár

Magyar Levente

miniszterhelyettesi feladatokat ellátó államtitkár

Parlamenti Államtitkár

Videók

Közvetlen légijárat indul Tirana és Budapest között

Közvetlen légijárat indul Tirana és Budapest között2016. október 18.

Hamarosan közvetlen légijárat indul Albánia fővárosa, Tirana és Budapest között, az erről szóló megállapodást néhány hónapon belül aláírhatják a partnerek - mondta Magyar Levente gazdaságdiplomáciáért felelős államtitkár Adela Karapici albán gazdaságfejlesztési miniszter-helyettessel folytatott megbeszélését követően.
A szoftverfejlesztő Cloudera bővíti budapesti irodáját

A szoftverfejlesztő Cloudera bővíti budapesti irodáját2016. október 5.

A szoftverfejlesztő Cloudera erősíti közép-európai jelenlétét, a meglévő budapesti irodájának alapterületét növeli, és a jelenlegi 100 magyar munkavállalói létszámot 275 százalékkal bővíti a közeljövőben - jelentette be Mike Olson, a globális technológiai cég stratégiai igazgatója kedden, Budapesten.
Új osztrák világítástechnikai beruházás Pásztón kormánytámogatással

Új osztrák világítástechnikai beruházás Pásztón kormánytámogatással2016. május 12.

A magyar kormány mintegy 650 millió forinttal támogatja az osztrák EGLO csoport 4 milliárd forint értékű világítástechnikai beruházását Pásztón - közölte Magyar Levente gazdaságdiplomáciáért felelős államtitkár budapesti sajtótájékoztatóján.

6,3 milliárd forintos beruházás állami segítséggel

6,3 milliárd forintos beruházás állami segítséggel2016. május 2.

Az egyedi kormánydöntés alapján elnyert állami támogatással - amelynek összege egyelőre nem nyilvános - 6,3 milliárd forintos beruházást valósít meg a ceglédi székhelyű Ecseri Kft. - jelentették be hétfőn Budapesten a Külgazdasági és Külügyminisztériumban (KKM).
Gazdaságfejlesztéssel is segítik a határon túli magyarságot

Gazdaságfejlesztéssel is segítik a határon túli magyarságot2016. január 29.

A határon túli magyarság szempontjából elengedhetetlenül fontos a gazdaság fejlesztése - jelentette ki Magyar Levente, a Külgazdasági és Külügyminisztérium gazdaságdiplomáciáért felelős államtitkára pénteken a 2016 a külhoni magyar fiatal vállalkozások éve program nyitókonferenciáján, Budapesten.
Gazdasági együttműködési megállapodásokat kötött Magyarország Marokkóval

Gazdasági együttműködési megállapodásokat kötött Magyarország Marokkóval2015. december 11.

Négy gazdasági tárgyú együttműködési megállapodást kötött Magyarország Marokkóval a kereskedelmi kapcsolatok még intenzívebbé tétele érdekében a két ország gazdasági vegyesbizottságának pénteki ülését követően, Budapesten.
50 milliárdos gazdaságfejlesztési program indul a Vajdaságban

50 milliárdos gazdaságfejlesztési program indul a Vajdaságban2015. november 18.

A kormány ötven milliárd forintos gazdaságfejlesztési programot indít a Vajdaságban - jelentette be Magyar Levente, a külgazdasági és külügyi tárca gazdaságdiplomáciáért felelős államtitkára budapesti sajtótájékoztatóján, melyet Pásztor Istvánnal, a Vajdasági Magyar Szövetség elnökével tartott közösen.
A válság megoldása csakis az észak-afrikai országok részvételével lehetséges

A válság megoldása csakis az észak-afrikai országok részvételével lehetséges2015. október 8.

A migrációs válság megoldása kizárólag olyan átfogó politikai összefogás keretében lehetséges, amely magába foglalja a mediterrán térséget sújtó illegális bevándorlási hullám megfékezésében eddig kulcsszerepet játszó észak-afrikai államokat - közölte a Külgazdasági és Külügyminisztérium gazdaságdiplomáciáért felelős államtitkára Rabatból. Magyar Levente Algériában, Tunéziában és Marokkóban folytatott politikai es gazdasági témájú tárgyalásokat.
Magyar szakemberek is építhetik a vízgazdálkodási rendszert Thaiföldön

Magyar szakemberek is építhetik a vízgazdálkodási rendszert Thaiföldön2015. szeptember 11.

Magyar szakemberek is részt vehetnek a Thaiföldön tervezés alatt álló, országos vízgazdálkodási rendszer kiépítésében - mondta a Külgazdasági és Külügyminisztérium gazdaságdiplomáciáért felelős államtitkára a magyar-thaiföldi gazdasági vegyes bizottság ülése után pénteken Budapesten.
Öt megállapodás szövegét véglegesítették a magyar-algériai vegyes bizottsági ülésen

Öt megállapodás szövegét véglegesítették a magyar-algériai vegyes bizottsági ülésen2015. szeptember 8.

Öt kétoldalú nemzetközi megállapodás szövegét véglegesítették a magyar-algériai gazdasági vegyes bizottság ülésén, ezeket minden bizonnyal az algériai miniszterelnök néhány héten belüli magyarországi látogatásán írják alá - mondta Magyar Levente, a Külgazdasági és Külügyminisztérium gazdaságdiplomáciáért felelős államtitkára kedden, a plenáris ülést követő sajtótájékoztatón, Budapesten.
Magyarország visszautasítja, hogy nem cselekszik megfelelően

Magyarország visszautasítja, hogy nem cselekszik megfelelően2015. szeptember 1.

Magyarországnak nagyon határozottan vissza kell utasítania minden olyan vádat, amely azzal illeti az országot, hogy a bevándorlók kérdésének kezelése ügyében nem elegendő, amit tesz - hangoztatta a Külgazdasági és Külügyminisztérium gazdaságdiplomáciáért felelős államtitkára kedden Budapesten, sajtótájékoztatón.
A kormány visszautasítja a francia külügyminiszter vádaskodását

A kormány visszautasítja a francia külügyminiszter vádaskodását2015. augusztus 31.

A magyar kormány visszautasít minden olyan "nemtelen jelzőt és vádaskodást Magyarországgal szemben", amelyet vasárnap Laurent Fabius francia külügyminiszter hangoztatott a magyar határvédelmi intézkedésekkel kapcsolatban - mondta Magyar Levente hétfőn Budapesten.
Magyarország és Egyiptom szorosabb gazdasági együttműködésre törekszik

Magyarország és Egyiptom szorosabb gazdasági együttműködésre törekszik2015. június 12.

A magyar-egyiptomi gazdasági együttműködésben komoly növekedési lehetőségek vannak, mindkét ország célja a gazdasági kapcsolatok élénkítése - hangsúlyozta Magyar Levente, a Külgazdasági és Külügyminisztérium gazdaságdiplomáciáért felelős államtitkára és Naglá al-Ahvani egyiptomi nemzetközi együttműködési miniszter pénteken, a magyar-egyiptomi gazdasági vegyesbizottság ülését követő sajtótájékoztatón.
Az ajtók már nyitva, most a tényleges üzletkötés a feladat

Az ajtók már nyitva, most a tényleges üzletkötés a feladat2015. június 5.

A magyar állam a keleti és a déli nyitással megnyitotta a politikai, diplomáciai ajtókat Magyarország legfontosabb külpiaci partnerei felé, most az a feladat, hogy a világszínvonalú termékekkel, szolgáltatásokkal, innovációs kapacitással rendelkező magyar vállalatok üzleteket kössenek, ténylegesen is profitáljanak ebből.
Kiaknázatlanok a magyar-ukrán üzleti kapcsolatok

Kiaknázatlanok a magyar-ukrán üzleti kapcsolatok2015. május 14.

A magyar-ukrán kétoldalú üzleti kapcsolatokat már a válság előtt sem sikerült teljes mértékben kiaknázni – mondta a Külgazdasági és Külügyminisztérium államtitkára csütörtökön Budapesten.
Stratégiai megállapodást kötött a kormány az Alpine japán vállalattal

Stratégiai megállapodást kötött a kormány az Alpine japán vállalattal2015. április 16.

A kormány nevében Magyar Levente, a Külgazdasági és Külügyminisztérium gazdaságdiplomáciáért felelős államtitkára látta el kézjegyével a megállapodást, a japán vállalatot Kobajasi Tosinori, a cég európai elnöke képviselte.