Külgazdasági és Külügyminisztérium

Szijjártó Péter

külgazdasági és külügyminiszter

RSS feliratkozás
Találatok száma: 10

Hírek

A regionális gazdaságfejlesztés elsődleges eszköze a logisztika fejlesztése

Külgazdasági és Külügyminisztérium, Parlamenti Államtitkár, 2020. október 15. 15:40

Minden régióbeli gazdaság létérdeke bekapcsolódni a nemzetközi vérkeringésbe, a regionális gazdaságfejlesztés elsődleges eszköze a logisztikai-közlekedési kapcsolatok fejlesztése - mondta Magyar Levente, a Külgazdasági és Külügyminisztérium (KKM) parlamenti államtitkára a Logisztikai Fórum 2020 tanácskozáson csütörtökön Budapesten.

Szijjártó: újabb beruházást hajt végre Miskolcon egy szingapúri vállalat

Külgazdasági és Külügyminisztérium, 2020. október 15. 13:51

Újabb beruházást hajt végre Miskolcon a Patec szingapúri vállalat. Ez új munkahelyeket jelent, és a magyar autóipari beszállítói ágazatot is erősíteni fogja - jelentette be a külgazdasági és külügyminiszter szerdán Facebook-oldalán.

A jó szingapúri-magyar politikai kapcsolatokból komoly hasznot húzhatnak a magyar vállalatok

Külgazdasági és Külügyminisztérium, 2020. október 15. 13:38

Az elmúlt esztendőkben Magyarországnak sikerült Szingapúrral kiépítenie a kölcsönös tiszteleten és barátságon alapuló politikai együttműködést, és ebből a jövő iparágait képviselő magyar vállalatok kifejezetten komoly hasznot húzhatnak - jelentette ki Szijjártó Péter magyar külgazdasági és külügyminiszter szerdán Szingapúrban, miután tárgyalt az ottani kormány képviselőivel és az űripari, illetve más ágazatok vezetőivel.

Szijjártó Péter megnyitotta Magyarország genfi konzulátusát

Külgazdasági és Külügyminisztérium, 2020. október 15. 13:37

Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter megnyitotta kedden Magyarország genfi konzulátusát.

A WHO-ban nagyra becsülik Magyarország teljesítményét a járvány elleni védekezésben

Külgazdasági és Külügyminisztérium, 2020. október 15. 13:34

Az Egészségügyi Világszervezetben (WHO) egyértelműen nagyrabecsüléssel figyelik Magyarország és a magyar kormány teljesítményét a koronavírus-járvány elleni védekezésben, egyértelmű a szervezet véleménye arról, hogy hazánk kifejezetten jól teljesített a járvány első hulláma idején - jelentette ki Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter, miután kedden tárgyalt Tedrosz Adhanom Grebrejeszuszszal, a WHO főigazgatóval a szervezet genfi központjában. A tárcavezető szerint ugyanakkor az is világos, hogy a járvány második hulláma más típusú, az elsőnél jóval nagyobb és nehezebb kihívásokat tartogat majd az egész világ számára.

Elérhető a 2020. évi Vízipari Pályázati Program nyerteseinek listája

Külgazdasági és Külügyminisztérium, 2020. október 12. 18:29

A Külgazdasági és Külügyminisztérium a Vízipari Pályázati Program keretében negyedik éve biztosít vissza nem térítendő támogatást a hazai vízipari vállalatok külpiaci megjelenésének, tevékenységeinek támogatására. Joó István, az export növeléséért felelős helyettes államtitkár rámutatott, hogy a pályázati program 2020. június 15-én meghirdetett negyedik felhívására benyújtott támogatási igények összege jelentősen meghaladta a rendelkezésre álló 175 millió forintos keretet.

Veszélyes, ha az unió külpolitikai döntéseihez a jövőben nem kellene egyhangúság

Külgazdasági és Külügyminisztérium, 2020. október 12. 18:23

Magyarország szempontjából veszélyes, és az európai uniós szerződésekkel teljes mértékben ellentétes az a javaslat, amely szerint az unió külpolitikai döntéseihez a jövőben nem kellene egyhangúság - jelentette ki a külgazdasági és külügyminiszter Luxembourgban, az európai uniós tagországok külügyminisztereinek tanácsülését követően hétfőn.

Szijjártó Péter újabb lehetséges beruházásokról tárgyalt a szentgotthárdi Opel-gyárban

Külgazdasági és Külügyminisztérium, 2020. október 10. 9:19

Újabb fejlesztésekről, lehetséges beruházásokról tárgyalt Szijjártó Péter külgazdasági- és külügyminiszter pénteken a szentgotthárdi Opel gyárban - ezt a tárcavezető osztotta meg hivatalos Facebook-oldalán.

Magyarország a beruházásokért folytatott globális versenyben az éllovasok közé tartozik

Külgazdasági és Külügyminisztérium, 2020. október 10. 9:17

Magyarország az éllovasok közé tartozik abban a beruházásokért folytatott globális versenyben, amely a világban felszabaduló és átalakuló kapacitások újra elosztásáért folyik - hangoztatta pénteken Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter a Vas megyei Bükön, a Nestlé Hungária Kft. 50 milliárd forint értékű beruházásának alapkőletételi ünnepségén.

A keleti nyitás stratégia beváltotta a reményeket

Külgazdasági és Külügyminisztérium, 2020. október 10. 9:16

A kormány keleti nyitás stratégiája beváltotta a hozzáfűzött reményeket - mondta a külgazdasági és külügyminiszter pénteken Budapesten.