A Külgazdasági és Külügyminisztérium a Visegrádi Csoport 2017-2018. évi magyar elnökség keretében 6 hetes, rövid időtartalmú szakmai gyakorlat teljesítésére ösztöndíj-pályázatot hirdet legfeljebb 50 jelentkező számára a külpolitika és a nemzetközi kapcsolatok iránt érdeklődő fiatal szakemberek a külügyi igazgatás keretébe történő bevonása érdekében.

Az ösztöndíjprogram célja a külügyi és külgazdasági igazgatás, illetve a nemzetközi kapcsolatok iránt elhivatott hallgató részére a leendő képzettségének megfelelő szakirányú munkatapasztalat-szerzés biztosítása, ezzel lehetőséget teremtve arra, hogy a hallgatók a külügyi, külgazdasági és nemzetközi együttműködési (diplomáciai) ismereteket elsajátítsák.

A program résztvevői bekapcsolódhatnak a Minisztérium szervezeti egységei által végzett feladatellátásokba, a szakmai programok előkészítésébe, megvalósításába, ezzel is erősítve a Visegrádi Együttműködés, a V4-ek és a 2017-2018. évi Magyar Elnökségi Évad fontosságának tudatosítását. Emellett lehetőséget kapnak az Elnökségi Évadhoz kapcsolódó szervezési, egyes szakmai feladatok ellátásában, valamint a Minisztérium által meghirdetett konferenciák és műhelybeszélgetések szervezésében és lebonyolításában való közreműködésre. A Külgazdasági és Külügyminisztérium a pályázatra a Minisztériumban már korábban gyakorlatot teljesítő hallgatók jelentkezését is várja.

A felhívás az alábbi linken érhető el.

(KKM)