2018. március 27-én dr. Balogh Csaba közigazgatási államtitkár Rigában megbeszélést folytatott Andrejs Pildegovičs lett külügyi államtitkárral, magyar részről megnyitotta a Lett-Magyar Üzleti fórumot, és látogatást tett a NATO Stratégiai Kommunikációs Kiválósági Központjában.

Dr. Balogh Csaba közigazgatási államtitkár és Andrejs Pildegovičs lett külügyi államtitkár március 27-ei találkozója illeszkedik a kétoldalú kapcsolatokat jellemző rendszeres felsőszintű konzultációk sorozatába. A felek üdvözölték az aznap lezajlott Lett-Magyar Üzleti Fórumot, amelytől a kétoldalú gazdasági kapcsolatok fellendülését remélik. A megbeszélés során áttekintésre kerültek a kétoldalú kapcsolatok napirendjén lévő kérdések és az időszerű nemzetközi témák, kiemelten a biztonságpolitika és a Keleti Partnerség vonatkozásában.

Kép letöltéseFotó: Magyarország rigai nagykövetsége

Dr. Balogh Csaba rigai tartózkodása során látogatást tett a NATO Stratégiai Kommunikációs Kiválósági Központjában (StratCom) és magyar részről megnyitotta a Lett-Magyar Üzleti Fórumot, amely az eseményen résztvevő számos magyar és lett cég egymás közötti közvetlen kapcsolatfelvételére is lehetőséget nyújtott. A fórum az MNKH, a HIPA és az MTÜ részvételének köszönhetően átfogó tájékoztatást nyújtott a magyar üzleti és gazdasági környezetről is. A rendezvény keretében, a rigai magyar nagykövetség szervezésében magyar gasztronómiai és borbemutatóra is sor került.

(KKM)