.

Vezető hírek

Újabb magyar cégek szállíthatnak baromfi és sertéshúst Tajvanra

Külgazdasági és Külügyminisztérium, Parlamenti Államtitkár, 2018. március 12. 11:41

Újabb magyar cégek szállíthatnak baromfi és sertéshúst Tajvanra – jelentette be Budai Gyula, a Külgazdasági és Külügyminisztérium miniszteri biztosa. Az Oroszország által elrendelt embargóból fakadó külgazdasági intézkedésekért felelős miniszteri biztos közölte, erről a tajvani karanténhivatal (a BAPHIQ), 2018. március 9-én tájékoztatta a magyar hatóságokat, ezzel pedig Magyarországról összesen kilenc sertés- és 18 baromfiüzem rendelkezik tajvani exportengedéllyel.

Új nyomdaüzemet avattak Békéscsabán

Külgazdasági és Külügyminisztérium, Parlamenti Államtitkár, 2017. szeptember 14. 17:15

Felavatták a Marzek Etiketten+Packaging osztrák cég új, flexibilis csomagolóanyagot előállító üzemét csütörtökön Békéscsabán. A magyar emberek nagyon sokat tettek azért, hogy a külföldi tőke egyre nagyobb mértékben telepedjen meg Magyarországon - mondta az átadási ünnepségen Magyar Levente, a Külgazdasági és Külügyminisztérium gazdaságdiplomáciáért felelős államtitkára.

Megérkezett Peruba a KKM által felajánlott víztisztító berendezés

Külgazdasági és Külügyminisztérium, 2017. július 21. 9:51

2017. július 20-án érkezett meg a Peru északi részén található Paita kikötőjébe az a Külgazdasági és Külügyminisztérium által felajánlott víztisztító berendezés, amely hamarosan Huarmaca, egy ötezer fős település teljes lakosságát látja el egészséges ivóvízzel.

Nagyon erős kulturális brandjeink vannak

Külgazdasági és Külügyminisztérium, Kulturális és Tudománydiplomáciáért Felelős Államtitkár, 2017. július 7. 22:15

Nagyon erős brandjei vannak a magyar kultúrának, ezeket nagy sikerrel lehet képviselni és bemutatni világszerte. Erről Hammerstein Judit külföldi magyar intézetekért és nemzetközi oktatási kapcsolatokért felelős helyettes államtitkár beszélt annak kapcsán, hogy a héten éves értekezletüket tartották Budapesten az intézetek vezetői.

Az első kapcsolatfelvétel az új ecuadori kormánnyal

Külgazdasági és Külügyminisztérium, Parlamenti Államtitkár archiv, 2017. július 4. 9:45

Bus Szilveszter helyettes államtitkár június 30-án Quitóban folytatott tárgyalásokat; látogatása az első magyar vezetői szintű kapcsolatfelvételnek tekinthető a május végén hivatalba lépett új ecuadori kormánnyal. A kormányzati találkozók célja a kétoldalú kapcsolatok új pályára állítása és a közös együttműködési projektek előmozdítása volt.

Magyarország a Csendes-óceáni Szövetség Csúcstalálkozóján: erősödő kapcsolat a régió országaival

Külgazdasági és Külügyminisztérium, Parlamenti Államtitkár archiv, 2017. július 3. 11:44

Magyarország másodízben vehetett részt a Csendes-óceáni Szövetség csúcstalálkozóján, amelyen Bus Szilveszter helyettes államtitkár képviselte hazánkat.

Italdoboz-gyárat adott át a Hell cégcsoport

Külgazdasági és Külügyminisztérium, Parlamenti Államtitkár archiv, 2017. június 30. 14:21

A Hell cégcsoport alumínium italdobozokat gyártó üzemet létesített Szikszón, a energiaitalt gyártó társaság tulajdonában lévő Quality Pack Zrt. 30 milliárd forintos beruházással épült üzemét pénteken adták át.

Altusz Kristóf helyettes államtitkár San Marinó-i látogatása

Külgazdasági és Külügyminisztérium, Parlamenti Államtitkár archiv, 2017. június 28. 9:24

Altusz Kristóf, a Külgazdasági és Külügyminisztérium európai és amerikai ügyekért felelős helyettes államtitkára 2017. június 27-én megbeszélést folytatott Nicola Renzivel, San Marino külügyi, politikai és igazságügyi miniszterével, valamint Marco Podeschivel, az oktatásért, a kulturális és egyetemi ügyekért, a kutatásért, a tájékoztatásért, a sportért, valamint a technológiai innovációért és a közszolgáltatásokért felelős miniszterével.

Az egészségipar egyre fontosabb lesz a jövőben

Külgazdasági és Külügyminisztérium, Parlamenti Államtitkár archiv, 2017. június 22. 11:37

Az egészségipar egyre fontosabb lesz, ezért jövőbe tekintő beruházásokra van szükség az ágazatban - mondta a Külgazdasági és Külügyminisztérium (KKM) parlamenti államtitkára csütörtökön Budapesten, a Váci Greens Egészségközpont megnyitóján.