.

Fotók

Új üzemrészt adtak át a Mitsuba Kft.-nél Salgótarjánban

Új üzemrészt adtak át a Mitsuba Kft.-nél Salgótarjánban2016. szeptember 14.

Bővíti gyártó és tároló kapacitásait az autóelektronikai berendezéseket gyártó japán Mitsuba cég Salgótarjánban, az új üzemrészt szerdán adták át. Szabó László az átadó ünnepségen elmondta: mára Japán lett a legjelentősebb zöldmezős ázsiai beruházó Magyarországon.
Megnyílt az Automotive Hungary szakkiállítás

Megnyílt az Automotive Hungary szakkiállítás2015. október 28.

A kormány céljában, hogy néhány év múlva az EU-n belül Magyarországon legyen legmagasabb az ipar aránya a GDP-n belül kiemelt szerep jut az autóiparnak - mondta Szabó László, a Külgazdasági és Külügyminisztérium parlamenti államtitkára az Automotive Hungary nemzetközi járműipari beszállítói szakkiállítás megnyitóján.
Mongóliába exportált egy magyar cég az Eximbank segítségével

Mongóliába exportált egy magyar cég az Eximbank segítségével2015. október 27.

Magyar technológiára épülő élelmiszeripari gépsort exportált Mongóliába az Agrometal Klaster Zrt., amelyhez az Eximbank mintegy 200 millió forint összegű kedvezményes kamatozású vevőhitelt folyósított - jelentette be Szabó László.
Stratégiai együttműködési megállapodást kötött a kormány az Unileverrel

Stratégiai együttműködési megállapodást kötött a kormány az Unileverrel2015. szeptember 23.

A nyírbátori eseményen a Külgazdasági és Külügyminisztérium parlamenti államtitkára arra hívta fel a figyelmet, hogy Magyarország exportorientált országgá vált, a kivitel sikeressége azonban a mennyiség mellett a minőségen is múlik. Fotó: KKM
Új acélmű épül Miskolcon

Új acélmű épül Miskolcon2015. április 23.

Új acélmű épül Miskolcon, a projekt megvalósulásával újraéledhet a tradicionális nehézipar Diósgyőrben – mondta Szabó László, a Külgazdasági és Külügyminisztérium parlamenti államtitkára a Miskolc Steel Mills Kft. és a DIGÉP MSM Kft. DIGÉP mini acél- és hengermű beruházásának alapkőletételén. Fotók: Kovács Márton
Világszínvonalú a magyar állategészségügyi kutatók munkája

Világszínvonalú a magyar állategészségügyi kutatók munkája 2014. július 23.

Világszínvonalú és tradíciókra épül a magyar állategészségügyi kutatók munkája - jelentette ki szerdán Szijjártó Péter, a Külgazdasági és Külügyminisztérium parlamenti államtitkára azon ünnepségen, amelyen bejelentették, hogy a Ceva-Phylaxiánál elkészült az 50 milliárdodik baromfi vakcina.
Kis benzinmotorokat gyárt az Opel Szentgotthárdon

Kis benzinmotorokat gyárt az Opel Szentgotthárdon2014. július 16.

Megkezdődött az Opel szentgotthárdi gyárában a kis hengerűrtartalmú benzinmotorok sorozatgyártása, amely az új Flex motorgyár fő terméke lesz. Ezzel teljessé vált a termékpaletta a mintegy 700 millió eurós beruházással épült gyárban, amely 2013 elején kezdte meg a termelést.
Munkahelyteremtő beruházás a győri Busch-Hungária Kft-nél

Munkahelyteremtő beruházás a győri Busch-Hungária Kft-nél2014. július 9.

A győri székhelyű Busch-Hungária Kft. 2014 márciusában a egyedi kormánydöntés alapján pályázatot nyert. A támogatásból a vállalat munkahelyteremtéssel járó beruházást hajt végre. A beruházás bejelentő sajtótájékoztatón beszédet mondott Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter-helyettes.
Átadták a kibővített péri repteret

Átadták a kibővített péri repteret2014. július 3.

Átadták a Győrhöz közeli Pér repterét, amelyet mintegy 6,6 millió eurós beruházással tettek alkalmassá Boeing-737 és Airbus 320 típusú gépek indítására és fogadására. "Északnyugat Magyarország fejlődése a bizonyíték az újraiparosítási politika sikerére" - mondta az eseményen csütörtökön Szijjártó Péter külügyi és külgazdasági államtitkár, aki beszédében kitért arra, hogy a regionális reptereknek jelentős a tőkevonzó hatása.