.

Találatok száma: 10

Hírek

Sikeres megrendezésre került az első Magyar-Indiai Filmipari és Turisztikai Szimpózium

Külgazdasági és Külügyminisztérium, Parlamenti Államtitkár archiv, 2018. november 13. 17:18

A Külgazdasági és Külügyminisztérium szervezésében november 13-án, a magyar-indiai diplomáciai kapcsolatok felvételének 70. évfordulója alkalmából, Magyar-Indiai Filmipari és Turisztikai Szimpóziumra került sor Budapesten.

A MAHLE gyártócsarnokának megnyitójára került sor Balassagyarmaton

Külgazdasági és Külügyminisztérium, Parlamenti Államtitkár archiv, 2018. október 31. 20:25

Dr. Ponevács-Pana Petra helyettes államtitkár 2018. október 31.-én részt vett a MAHLE Compressors Hungary Kft. gyártócsarnokának ünnepélyes átadóján Balassagyarmaton.

Folytatja magyarországi kutatási tevékenységét a Servier gyógyszergyár

Külgazdasági és Külügyminisztérium, Parlamenti Államtitkár archiv, 2018. október 11. 8:11

A Servier gyógyszeripari vállalat elkötelezett a magyar kutatás iránt és folytatja magyarországi tevékenységét - mondta Olivier Laureau, a Servier-csoport elnöke a társaság magyarországi gyógyszerkutató intézete alapításának 10. évfordulóján rendezett ünnepségen szerdán Budapesten.

Magyar-szlovák együttműködési programokat valósítanak meg 1,7 milliárd forintból

Külgazdasági és Külügyminisztérium, Parlamenti Államtitkár archiv, 2018. szeptember 20. 13:53

Magyar-szlovák együttműködési programokat valósítanak meg civil és egyházi szervezetek, közintézmények, önkormányzatok mintegy 1,7 milliárd forintból, az Európai Unió által támogatott Kisprojekt alap Magyarország és Szlovákia hét megyéjében és kerületében finanszíroz projekteket 2021-ig.

Az Ipar 4.0 megoldásai biztosítják a versenyképességet

Külgazdasági és Külügyminisztérium, Parlamenti Államtitkár archiv, 2018. július 9. 15:07

A termelési folyamatok optimalizálása miatt az új ipari forradalom, az Ipar 4.0 megoldásai számos területen ma már nem versenyelőnyt, hanem a versenyben maradás alapját jelentik - mondta az MTI-nek telefonon nyilatkozva a Külgazdasági és Külügyminisztérium (KKM) exportnövelésért felelős helyettes államtitkára hétfőn az oroszországi Jekatyerinburgból.

Felavatták az egri Sanatmetal oroszországi gyárát

Külgazdasági és Külügyminisztérium, Parlamenti Államtitkár archiv, 2018. július 5. 13:32

Felavatták az egri Sanatmetal Kft. csúcsminőségű ortopédiai és traumatológiai eszközöket gyártó új üzemét szerdán az oroszországi Obnyinszkban.

A Flowserve új fejlesztési központjában 35 mérnöki pozíciót hoznak létre

Külgazdasági és Külügyminisztérium, Parlamenti Államtitkár archiv, 2018. június 6. 13:19

Intenzívebbé teszik Magyarország újraiparosítását az olyan fejlesztések, mint például a Flowserve Global Technology Engineering Center projektje, amelynek révén az amerikai vállalat 35 új mérnöki pozíciót hoz létre a következő években - mondta Magyar Levente, a Külgazdasági és Külügyminisztérium parlamenti államtitkára Budapesten szerdán, a kormány támogatásával megvalósuló projekt bejelentésén.

A V4-es építész szakma legnevesebb képviselői mutatkoztak be Sanghajban

Külgazdasági és Külügyminisztérium, Parlamenti Államtitkár archiv, 2018. június 1. 15:22

Május 29. és május 31. között Sanghajban került megrendezésre a V4 – Sanghaj Nemzetközi Építészeti Fórum és Kiállítás az építész szakma legkiválóbb képviselőivel. Magyarország V4-es soros elnökségének alkalmából az eseményt Magyarország Sanghaji Főkonzulátusa a Sanghaji Építőművészek Szövetségével és a Magyar Építőművészek Szövetségével közösen, a Visegrádi Országok sanghaji főkonzulátusainak támogatásával szervezte.

Új légiösszeköttetés, szorosabb kapcsolatok Marokkóval

Külgazdasági és Külügyminisztérium, Parlamenti Államtitkár archiv, 2017. november 2. 8:52

2017. október 31-én elindult a WizzAir magyar vállalat első, közvetlen légijárata a marokkói Agadírba. A járatindítás alkalmából a Liszt Ferenc Repülőtéren rendezett ünnepségen részt vett Mohammed Sajjid marokkói idegenforgalmi miniszter is.

Újjáéledhet Magyarország és Szlovákia között a határ menti vasúti személyforgalom

Külgazdasági és Külügyminisztérium, Parlamenti Államtitkár archiv, 2017. október 13. 16:29

A magyar kormány törekszik arra, hogy újjáélessze a kisléptékű vasúti személyforgalmat Magyarország és Szlovákia között - jelentette ki a magyar Külgazdasági és Külügyminisztérium parlamenti államtitkára pénteken Nagymegyeren, a felvidéki magyar polgármesterek és képviselők VII. Önkormányzati Szabadegyetemén.