Miniszterelnökség

Gulyás Gergely

Miniszterelnökséget vezető miniszter

Vezető hírek

Kétszáztíz település nyert falu- és tanyagondnoki buszra forrást

Miniszterelnökség, 2020. október 12. 14:38

Kétszáztíz település nyert el összesen hárommilliárd forintnyi támogatást a Magyar falu program keretében a falu- és tanyagondnoki szolgálat működését segítő busz vásárlására - jelentette be hétfői budapesti sajtótájékoztatóján Gyopáros Alpár modern települések fejlesztéséért felelős kormánybiztos.

Megnyíltak a NEA civil pályázatai

Miniszterelnökség, 2020. október 12. 12:56

Megnyíltak hétfő délelőttől a Nemzeti Együttműködési Alap (NEA) pályázatai, a pénzügyi keret jövőre 9,3 milliárd forint - közölte a Miniszterelnökség civil és társadalmi kapcsolatokért felelős helyettes államtitkára hétfőn Budapesten, sajtótájékoztatón.

A magyar gazdaságvédelem az egyik legsikeresebb a munkaerőpiac tekintetében

Miniszterelnökség, 2020. október 8. 11:22

A kormány jövő év január elsejétől garantálni kívánja, hogy a háziorvosok a bértáblában szereplő összegnél kevesebbet ne kereshessenek - mondta Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter csütörtöki budapesti sajtótájékoztatóján.

Bélyegblokkot bocsátott ki a Magyar Posta az évfordulóra

Miniszterelnökség, 2020. szeptember 29. 13:04

Az első világháborút lezáró békeszerződésre emlékező bélyegblokkot bocsátott ki a Magyar Posta Zrt. A keddi bemutatón a Miniszterelnökséget vezető miniszter azt hangsúlyozta: Trianon nemzeti tragédiát jelent, egy olyan, egy évszázada befagyott konfliktust, amelynek mi vesztesei vagyunk, de a szomszédaink sem nyertesei.

Tíz új kormányablakbuszt adtak át kedden Szolnokon

Miniszterelnökség, 2020. szeptember 22. 14:10

Tíz új kormányablakbuszt adtak át a kormányhivataloknak kedden Szolnokon, a járművek kilenc megyében segítik majd az ügyintézést.

Indul a Magyar Közigazgatási Ösztöndíjprogram 2021-re szóló pályázati időszaka

Miniszterelnökség, Parlamenti és stratégiai államtitkár, 2020. szeptember 15. 9:01

A kormány kiemelten fontosnak tartja, hogy a magasan képzett és idegen nyelveket beszélő, tehetséges 30 év alatti fiatalok a diplomaszerzés után vonzó karrierlehetőségként tekintsenek a közigazgatásra.

A tehetséggondozás nemzetstratégiai kérdés

Miniszterelnökség, Parlamenti és stratégiai államtitkár, 2020. szeptember 9. 14:50

Magyarország számára a tehetséggondozás nemzetstratégiai kérdés, ezért kulcsfontosságú, hogy legyen egy speciális intézményrendszer, amely felkészíti a jövő politikai, gazdasági, kulturális elitjét - mondta Orbán Balázs, a Mathias Corvinus Collegium (MCC) kuratóriumának elnöke szerdai budapesti sajtótájékoztatóján.

Idén már több mint 15 000 pályázat érkezett a Magyar Falu Programra

Miniszterelnökség, 2020. szeptember 7. 14:53

A Magyar Falu Program keretében a helyi életminőség javítását célzó különböző pályázati kiírásokra idén eddig több mint 15 000 kérelmet adtak be a kistelepülési önkormányzatok, a történelmi egyházak, a falvakban működő civil szervezetek és a területileg illetékes tankerületi központok.

Magyarország Kormánya és az Amerikai Egyesült Államok budapesti nagykövetségének közleménye

Miniszterelnökség, 2020. szeptember 6. 9:17

Magyarország Kormánya és az Amerikai Egyesült Államok budapesti nagykövetsége tudatja, hogy a közép- és kelet-európai kommunista uralom bukásának harmincadik évfordulója alkalmából a magyar kormány szobrot állít George Herbert Walker Bushnak, az Amerikai Egyesült Államok 41. elnökének a budapesti Szabadság téren.