Miniszterelnökség

Gulyás Gergely

Miniszterelnökséget vezető miniszter

RSS feliratkozás
Találatok száma: 10

Hírek

Közel 700 fiatal pályázott a Magyar Közigazgatási Ösztöndíjprogramra

Miniszterelnökség, 2020. október 16. 11:48

A Magyar Közigazgatási Ösztöndíjprogram évről évre egyre népszerűbb. A 2021-es évfolyamra 690 fő jelentkezett, így közel tizenkétszeres a túljelentkezés.

Nemzetiségi diákoknak adtak át ösztöndíjat Gyönkön

Miniszterelnökség, Egyházi és Nemzetiségi Kapcsolatokért Felelős Államtitkárság, 2020. október 16. 10:04

Nemzetiségi oktatásban tanuló diákoknak adott át ösztöndíjat a Miniszterelnökség egyházi és nemzetiségi kapcsolatokért felelős államtitkára csütörtökön a Tolna megyei Gyönkön.

Felhívás Nemzetiségekért Díjra jelölésre

Miniszterelnökség, Egyházi és Nemzetiségi Kapcsolatokért Felelős Államtitkárság, 2020. október 15. 13:21

A Miniszterelnökség Egyházi és Nemzetiségi Kapcsolatokért Felelős Államtitkársága felhívást tesz közzé a 2020. évi Nemzetiségekért Díjra történő jelölésre. A Nemzetiségekért Díj elismerésében a magyarországi nemzetiségek érdekében a nemzetiségi közéletben, az oktatásban, a kultúrában, az egyházi életben, a tudományban, a tömegtájékoztatásban, a gazdasági önszerveződés területén példaértékű tevékenységet végző személyek és szervezetek részesülhetnek.

Megújul a kaposvári székesegyház

Miniszterelnökség, Egyházi és Nemzetiségi Kapcsolatokért Felelős Államtitkárság, 2020. október 15. 9:47

Megújul a Nagyboldogasszony-székesegyház Kaposváron, a kormány három részletben 2,1 milliárd forintot biztosít a 2022 tavaszáig tartó beruházásra - közölte a Miniszterelnökség egyházi és nemzetiségi kapcsolatokért felelős államtitkára szerdán.

Kétszáztíz település nyert falu- és tanyagondnoki buszra forrást

Miniszterelnökség, 2020. október 12. 14:38

Kétszáztíz település nyert el összesen hárommilliárd forintnyi támogatást a Magyar falu program keretében a falu- és tanyagondnoki szolgálat működését segítő busz vásárlására - jelentette be hétfői budapesti sajtótájékoztatóján Gyopáros Alpár modern települések fejlesztéséért felelős kormánybiztos.

Megnyíltak a NEA civil pályázatai

Miniszterelnökség, 2020. október 12. 12:56

Megnyíltak hétfő délelőttől a Nemzeti Együttműködési Alap (NEA) pályázatai, a pénzügyi keret jövőre 9,3 milliárd forint - közölte a Miniszterelnökség civil és társadalmi kapcsolatokért felelős helyettes államtitkára hétfőn Budapesten, sajtótájékoztatón.

A templomfelújítás a közösséget szolgálja

Miniszterelnökség, Egyházi és Nemzetiségi Kapcsolatokért Felelős Államtitkárság, 2020. október 12. 10:40

Amikor templomot újítunk fel, akkor a közösséget akarjuk szolgálni, attól függetlenül, mekkora településről van szó - mondta a Miniszterelnökség egyházi és nemzetiségi kapcsolatokért felelős államtitkára vasárnap Budaörsön. A Pest megyei templom felújításához a kormány 50 millió forinttal járult hozzá.

Megújult a szlovák nemzetiségi iskola Nézsán

Miniszterelnökség, Egyházi és Nemzetiségi Kapcsolatokért Felelős Államtitkárság, 2020. október 12. 10:34

Átadták a megújult Mikszáth Kálmán Szlovák Nemzetiségi Általános iskolát pénteken a Nógrád megyei Nézsa községben.

Élelmezési segéllyel támogatja a Hungary Helps Program az éhínséggel sújtott közel-keleti és afrikai keresztény közösségeket

Miniszterelnökség, Az üldözött keresztények megsegítéséért és a Hungary Helps Program megvalósításáért felelős államtitkár, 2020. október 10. 9:55

A koronavírus-járvány, valamint a természeti katasztrófák következményei hatványozottan érintik a krízisövezetekben élő, halmozott humanitárius válsághelyzeteket, és gyakran terrorfenyegetést elszenvedő keresztényeket, ezért a magyar kormány Azbej Tristan javaslatára, a Hungary Helps Program keretében élelmiszer-segélyezési célú adománnyal támogatja a szíriai, libanoni, kongói és nigériai keresztény közösségeket.

A magyarországi németek lassan találtak magukra

Miniszterelnökség, Egyházi és Nemzetiségi Kapcsolatokért Felelős Államtitkárság, 2020. október 9. 12:46

A rendszerváltás után nagyon lassú folyamat volt a magyarországi németek magukra találása, de az elmúlt három évtizedet is az igényességük jellemezte a munkában, az oktatásban, gyerekeik nevelésében - mondta a Miniszterelnökség egyházi és nemzetiségi kapcsolatokért felelős államtitkára csütörtökön Kismaroson.