Lázár János Miniszterelnökséget vezető miniszter - Vitályos Eszter Zsuzsanna európai uniós fejlesztésekért és Takács Szabolcs Ferenc európai uniós ügyekért felelős államtitkár kíséretében - csütörtökön Brüsszelbe látogat, ahol megbeszéléseket folytat Corina Cretu regionális politikáért felelős uniós biztossal, valamint Walter Deffaaval, a Regionális és Várospolitikai Főigazgatóság vezetőjével - tájékoztatott a Miniszterelnökség szerdán az MTI kérdésére.

A tárgyaláson napirendre kerülnek a 2007-2013-as európai uniós fejlesztési időszak zárásához, valamint a 2020-ig tartó ciklus pályázati kiírásainak előkészítéséhez kapcsolódó feladatok.

A látogatás során Lázár János találkozik Navracsics Tibor kulturális, oktatási, ifjúságpolitikai és sportügyi biztossal, majd megbeszélést tart Magyarország brüsszeli állandó képviseletének vezetőivel, amit állománygyűlés követ - tudatták.

Hozzátették, hogy a Miniszterelnökséget vezető miniszter első alkalommal találkozik az állandó képviselet állományával azt követően, hogy 2014 végétől az európai uniós ügyek - így az állandó képviselet - kormányzati felügyelete a Külgazdasági és Külügyminisztériumtól átkerült a Miniszterelnökséghez.

(MTI)