Még nem maradtál le semmiről! Május 2-ig még lehet jelentkezni a „NE MENJ EL MELLETTE!” című pályázatra, amelyet általános és középiskolás diákok számára hirdetett meg a Társadalmi és Örökségvédelmi Ügyekért, valamint Kiemelt Kulturális Beruházásokért Felelős Helyettes Államtitkárság a Műemléki Világnapon.

A pályázaton keresztül azt szeretnénk megtudni, hogy mit jelent az örökség az ifjúság gondolkodásában, de ami igazán érdekel minket, hogy mely épületekhez kötődnek leginkább és vajon miért? Nem lexikális tudást kérünk, sokkal inkább arra vagyunk kíváncsiak, miként vesz részt a kiválasztott ház vagy emlék a szűkebb környezet mindennapjaiban, milyen emlékek, legendák, történetek kötődnek hozzá, hogyan köti össze ez a közös örökség a fiatalabb korosztályt az idősebbekkel?

Nagyon bízunk benne, hogy az ifjúság lendülete eredeti, igazán új, kreatív megoldásokat hoz az örökség bemutatásában, amelyet a tervek szerint a fiatalok először a helyi közösség,- és média képviselőinek mutathatnak be az Európai Unió megalakításának évfordulója hetében, május 7-e és 13-a között.

De a legfontosabb, hogy még mindig lehet jelentkezni! A regisztrációk folyamatosak, reméljük, sokan érzik magukénak a feladatot, hiszen ha valahol, akkor itt kiélhető a kreativitás. Emellett jó móka is. Mert együtt csinálni valami igazán szuper dolgot, ami ráadásul rólunk, de értünk szól, a legjobb dolgok egyike!

A pályázati felhívás itt található.

(Miniszterelnökség)