Területi Közigazgatásért Felelős Államtitkár

dr. György István

területi közigazgatásért felelős államtitkár

Vezető hírek

Közel háromszáz hazai rejtett műemlék nyitja meg ingyenesen kapuit a hétvégén

Miniszterelnökség, Területi Közigazgatásért Felelős Államtitkár, 2020. szeptember 15. 15:27

A Kulturális Örökség Napjai rendezvénysorozaton több száz rendezvény, több mint kétszázötven vezetett séta és közel háromszáz rejtett hazai műemlék várja az érdeklődőket országszerte ingyenes programokkal 2020. szeptember 19-20. között.

Fél évvel meghosszabbodnak a lejárt okmányok

Miniszterelnökség, Területi Közigazgatásért Felelős Államtitkár, 2020. június 19. 11:27

A kormány száznyolcvan nappal meghosszabbította a veszélyhelyzet ideje alatt lejárt, vagy annak megszűnését követően 15 napon belül lejáró okmányok érvényességét. Az erről szóló törvényjavaslat elfogadásával egyéb jelentős könnyítések is életbe lépnek, amelyek nem csak a kényelmes, hanem a hatékonyabb és gyorsabb ügyintézést szolgálják.

Automatikusan meghosszabbodnak az építési engedélyek

Miniszterelnökség, Területi Közigazgatásért Felelős Államtitkár, 2020. június 19. 11:30

A gazdaság újraindítása és a koronavírus-járvány következményeinek mérséklése érdekében meghozott kormányzati intézkedések sorába illeszkedve automatikusan meghosszabbodnak a veszélyhelyzet ideje alatt, illetve a veszélyhelyzet végétől számított fél éven belül lejáró építési engedélyek.

Megújul a sümegi vár

Miniszterelnökség, 2020. június 12. 13:57

A Nemzeti kastélyprogram és a Nemzeti várprogram keretében egy éven belül megújul a sümegi vár. A több mint másfél milliárd forintos fejlesztésnek köszönhetően helyreállítják a keleti épületrészt és a korabeli váréletet idéző kiállítást alakítanak ki - mondta a beruházás pénteki alapkőletételi ünnepségén a két program közös miniszteri biztosa.

Megújul a várpalotai Zichy-kastély és a Trianon Múzeum

Miniszterelnökség, Területi Közigazgatásért Felelős Államtitkár, 2020. május 29. 14:37

Megújul a várpalotai Zichy-kastély és a falai között működő Trianon Múzeum a Nemzeti Kastély és Várprogramnak köszönhetően a jövő esztendő elejére. A trianoni diktátum időszakát bemutató, megújult interaktív kiállítás és új közösségi terek várják majd a látogatókat.

Időpontfoglalás nélkül is lehet okmányügyeket intézni a vidéki kormányablakokban

Miniszterelnökség, Területi Közigazgatásért Felelős Államtitkár, 2020. május 15. 8:45

A védelmi intézkedések betartása mellett fokozatosan bővül a személyes ügyintézés lehetősége a közigazgatásban. A veszélyhelyzet ideje alatt lejárt okmányok cseréje esetében vidéken - tehát Budapesten és Pest megyén kívül - nem kötelező előzetesen időpontot kérni, a kormányablakkal nem rendelkező településeken pedig ismét szolgálatba állnak a mobilizált ügyfélszolgálatok. A foglalkoztatási ügyfélszolgálatok az ország teljes területén időpontfoglalás nélkül is fogadják ügyfeleiket.

A járvány miatt tovább egyszerűsíti a kormány a lakossági és vállalati ügyintézést

Miniszterelnökség, Területi Közigazgatásért Felelős Államtitkár, 2020. május 9. 10:54

A koronavírus-járvány elleni védekezés részeként újabb kormányzati intézkedés segíti az állampolgárok egészségének védelmét és a vállalkozások működését. A hatósági engedélyezés helyett bejelentéssel is végezhető lesz a legtöbb tevékenység, ezáltal is csökkenti a kormány az ügyintéző-ügyfél találkozások számát, valamint a vállalkozások adminisztrációs terheit. A bürokráciacsökkentő intézkedésnek köszönhetően akár a bejelentéstől számított kilencedik naptól szabadon elkezdhető lesz a kívánt tevékenység.

Kijárási korlátozás elrendelésére kizárólag a Kormány jogosult

Miniszterelnökség, Területi Közigazgatásért Felelős Államtitkár, 2020. március 25. 11:49

Magyarország Kormánya mindent megtesz a koronavírus-járvány terjedésének lassítása, a magyar emberek egészségének megvédése érdekében, ehhez - az Operatív Törzs javaslatai alapján - kellő időben meghozta és ezután is meghozza a szükséges intézkedéseket.

A fővárosi és megyei védelmi bizottságok is segítik a koronavírus-járvány elleni védekezést

Miniszterelnökség, Területi Közigazgatásért Felelős Államtitkár, 2020. március 20. 9:41

Ülést tart a 19 megye és a főváros védelmi bizottsága a mai nap folyamán annak érdekében, hogy a koronavírus-járvány elleni védekezésben résztvevő szervezetek munkáját összehangolják, segítsék. A védelmi bizottságok is nyomatékosan felhívják a figyelmet arra, hogy a lakosság tartsa be az Operatív Törzs ajánlásait, és kerüljék a társas érintkezéseket a járvány továbbterjedésének lassítása érdekében.