Területi Közigazgatásért Felelős Államtitkár

dr. György István

területi közigazgatásért felelős államtitkár

Találatok száma: 10

Hírek

Közel háromszáz hazai rejtett műemlék nyitja meg ingyenesen kapuit a hétvégén

Miniszterelnökség, Területi Közigazgatásért Felelős Államtitkár, 2020. szeptember 15. 15:27

A Kulturális Örökség Napjai rendezvénysorozaton több száz rendezvény, több mint kétszázötven vezetett séta és közel háromszáz rejtett hazai műemlék várja az érdeklődőket országszerte ingyenes programokkal 2020. szeptember 19-20. között.

Automatikusan meghosszabbodnak az építési engedélyek

Miniszterelnökség, Területi Közigazgatásért Felelős Államtitkár, 2020. június 19. 11:30

A gazdaság újraindítása és a koronavírus-járvány következményeinek mérséklése érdekében meghozott kormányzati intézkedések sorába illeszkedve automatikusan meghosszabbodnak a veszélyhelyzet ideje alatt, illetve a veszélyhelyzet végétől számított fél éven belül lejáró építési engedélyek.

Fél évvel meghosszabbodnak a lejárt okmányok

Miniszterelnökség, Területi Közigazgatásért Felelős Államtitkár, 2020. június 19. 11:27

A kormány száznyolcvan nappal meghosszabbította a veszélyhelyzet ideje alatt lejárt, vagy annak megszűnését követően 15 napon belül lejáró okmányok érvényességét. Az erről szóló törvényjavaslat elfogadásával egyéb jelentős könnyítések is életbe lépnek, amelyek nem csak a kényelmes, hanem a hatékonyabb és gyorsabb ügyintézést szolgálják.

Megújul a várpalotai Zichy-kastély és a Trianon Múzeum

Miniszterelnökség, Területi Közigazgatásért Felelős Államtitkár, 2020. május 29. 14:37

Megújul a várpalotai Zichy-kastély és a falai között működő Trianon Múzeum a Nemzeti Kastély és Várprogramnak köszönhetően a jövő esztendő elejére. A trianoni diktátum időszakát bemutató, megújult interaktív kiállítás és új közösségi terek várják majd a látogatókat.

Időpontfoglalás nélkül is lehet okmányügyeket intézni a vidéki kormányablakokban

Miniszterelnökség, Területi Közigazgatásért Felelős Államtitkár, 2020. május 15. 8:45

A védelmi intézkedések betartása mellett fokozatosan bővül a személyes ügyintézés lehetősége a közigazgatásban. A veszélyhelyzet ideje alatt lejárt okmányok cseréje esetében vidéken - tehát Budapesten és Pest megyén kívül - nem kötelező előzetesen időpontot kérni, a kormányablakkal nem rendelkező településeken pedig ismét szolgálatba állnak a mobilizált ügyfélszolgálatok. A foglalkoztatási ügyfélszolgálatok az ország teljes területén időpontfoglalás nélkül is fogadják ügyfeleiket.

A járvány miatt tovább egyszerűsíti a kormány a lakossági és vállalati ügyintézést

Miniszterelnökség, Területi Közigazgatásért Felelős Államtitkár, 2020. május 9. 10:54

A koronavírus-járvány elleni védekezés részeként újabb kormányzati intézkedés segíti az állampolgárok egészségének védelmét és a vállalkozások működését. A hatósági engedélyezés helyett bejelentéssel is végezhető lesz a legtöbb tevékenység, ezáltal is csökkenti a kormány az ügyintéző-ügyfél találkozások számát, valamint a vállalkozások adminisztrációs terheit. A bürokráciacsökkentő intézkedésnek köszönhetően akár a bejelentéstől számított kilencedik naptól szabadon elkezdhető lesz a kívánt tevékenység.

Elkészült az építészeti szerzői jogi stratégia

Miniszterelnökség, Területi Közigazgatásért Felelős Államtitkár, 2020. május 5. 13:54

Elkészült az építészeti alkotásokra, műszaki létesítményekre és azok építészeti-műszaki dokumentációira vonatkozó szerzői jogi stratégia, amelynek célja az állampolgárok jogtudatosságának növelése, valamint a szellemi tulajdonnal kapcsolatos jogsértések csökkentése.

Ismét lehet pályázni az Európai Örökség címre

Miniszterelnökség, Területi Közigazgatásért Felelős Államtitkár, 2020. április 30. 15:14

A kulturális örökség védeleméért felelős miniszter 2020-ban ismét meghirdeti az Európai Örökség cím elnyerésére pályázó helyszínek nemzeti szintű előzetes kiválasztására vonatkozó pályázatot. Az előző pályázati ciklusban az Európai Bizottság döntése alapján, kilenc másik európai helyszín mellett Szentendre városa is elnyerte az elismerő címet.

Kijárási korlátozás elrendelésére kizárólag a Kormány jogosult

Miniszterelnökség, Területi Közigazgatásért Felelős Államtitkár, 2020. március 25. 11:49

Magyarország Kormánya mindent megtesz a koronavírus-járvány terjedésének lassítása, a magyar emberek egészségének megvédése érdekében, ehhez - az Operatív Törzs javaslatai alapján - kellő időben meghozta és ezután is meghozza a szükséges intézkedéseket.

A fővárosi és megyei védelmi bizottságok is segítik a koronavírus-járvány elleni védekezést

Miniszterelnökség, Területi Közigazgatásért Felelős Államtitkár, 2020. március 20. 9:41

Ülést tart a 19 megye és a főváros védelmi bizottsága a mai nap folyamán annak érdekében, hogy a koronavírus-járvány elleni védekezésben résztvevő szervezetek munkáját összehangolják, segítsék. A védelmi bizottságok is nyomatékosan felhívják a figyelmet arra, hogy a lakosság tartsa be az Operatív Törzs ajánlásait, és kerüljék a társas érintkezéseket a járvány továbbterjedésének lassítása érdekében.