Pénzügyminisztérium

Varga Mihály

pénzügyminiszter

Vezető hírek

Karácsony adóemelési ötlete pusztító hatású lehet

Pénzügyminisztérium, Parlamenti Államtitkár, 2020. október 15. 11:28

Cégeket üldözhet el és munkahelyeket szüntethet meg Karácsony Gergely főpolgármester adóemelésről szóló ötlete; a megszorításnál jelenleg elképzelni sem lehet rosszabb intézkedést, a hatások pusztítóbbak lehetnek magánál a válságnál is - mondta Tállai András, a Pénzügyminisztérium parlamenti államtitkára a Magyar Nemzetben csütörtökön megjelent interjújában.

Hatmilliárd forintos beruházással bővít a Béres

Pénzügyminisztérium, 2020. október 15. 10:47

A kormány eddig több mint 500 milliárd forinttal támogatta a hazai vállalkozásokat a beruházási programokon keresztül – jelentette ki Varga Mihály a Béres Gyógyszergyár Zrt. új gyártóegységének alapkőletételén.

Beruházások gyorsításáról és támogatásáról tárgyalt a Gazdaságvédelmi operatív törzs

Pénzügyminisztérium, 2020. október 13. 17:10

Beruházások gyorsításáról és támogatásáról tárgyalt a Gazdaságvédelmi operatív törzs keddi ülésén - jelentette be Varga Mihály pénzügyminiszter a Facebookra feltöltött videóban.

Benyújtotta a Pénzügyminisztérium az adóügyi könnyítésekről szóló törvénytervezetét

Pénzügyminisztérium, Adóügyekért Felelős Államtitkárság, 2020. október 13. 17:47

Az Országgyűlésnek ma benyújtott törvényjavaslatban a Gazdaságvédelmi Operatív Törzs (GOT) adóbürokrácia csökkentésére tett javaslatai szerepelnek, amelyek a koronavírus-válság idején tovább segítik a magyar vállalkozásokat és biztosítják a munkahelyek védelmét.

Valótlan híreket terjeszt a DK a hitelmoratóriumról

Pénzügyminisztérium, Pénzügyekért Felelős Államtitkárság , 2020. október 13. 16:36

Varju László, a Demokratikus Koalíció (DK) alelnöke félrevezető és valótlan híreket terjeszt a hitelmoratóriumról. A fizetési moratórium miatt a törlesztőrészlet nem növekedhet, a változó kamatozású hiteleket érintő növekedés vagy csökkenés a moratórium igénybevételétől teljesen független.

Valótlan híreket terjeszt az MSZP az uniós munkahelyvédelmi hitelprogramról

Pénzügyminisztérium, Pénzügyekért Felelős Államtitkárság , 2020. október 12. 8:48

Valótlan és félrevezető állításokat közölt Ujhelyi István vasárnapi sajtótájékoztatóján a munkahelymegőrző költségvetési kiadások utófinaszírozására szolgáló uniós hitelprogrammal, a SURE-finanszírozással kapcsolatban.

Egyre több magyar vállalkozás juthat lehetőséghez Kazahsztánban

Pénzügyminisztérium, 2020. október 9. 13:12

Egyre több magyar vállalkozás juthat lehetőséghez Kazahsztánban - mondta Varga Mihály pénzügyminiszter pénteken a Facebookra feltöltött videóban a magyar-kazah stratégiai tanács ülését követően.

Amerikai cégek újabb beruházásai érkezhetnek Magyarországra

Pénzügyminisztérium, 2020. október 8. 10:00

Az Amerikai-Magyar Üzleti Tanács ülésén 12 beruházásról tárgyaltak, amelyeket amerikai cégek terveznek megvalósítani Magyarországon, mindezek segítségével körülbelül 5000 új munkahely jöhet létre - mondta az ülést követően Varga Mihály, pénzügyminiszter a Facebookra feltöltött legújabb videójában csütörtökön.

Magyarország túljutott a válság mélypontján

Pénzügyminisztérium, 2020. október 8. 11:17

Magyarország túljutott a koronavírus-válság mélypontján, a kilábalás hónapjai tartanak, a versenyképességet javító lépéseket következetesen végre kell hajtani - mondta Varga Mihály pénzügyminiszter a Budapest Economic Forum 2020 online konferencián csütörtökön.