Közigazgatási Államtitkárság

Gondos Judit

közigazgatási államtitkár

Közigazgatási Államtitkárság

Vezető hírek

A Nemzetgazdasági Minisztérium csatlakozik a Kulturális Örökség Napjai rendezvénysorozathoz

Pénzügyminisztérium, 2016. szeptember 13. 17:05

A József nádor téri minisztériumi épület építészetileg különleges értéket képvisel, a hétköznapokon a nagyközönség számára nem látogatható, ezért minden olyan feltételnek megfelel, ami miatt érdekes színfoltként gazdagíthatja a rendezvénysorozat alatt látogatható középületek listáját – hangsúlyozta Gondos Judit az „Ezerarcú műemlék” címmel elindított, a 2016. évi Kulturális Örökség Napjai (KÖN) programsorozat mai sajtótájékoztatóján. A Nemzetgazdasági Minisztérium csatlakozik az idei évi Kulturális Örökség Napjai rendezvénysorozathoz.

Elkészült hét szakképzési centrum energetikai korszerűsítési terve

Pénzügyminisztérium, Közigazgatási Államtitkárság, 2016. május 26. 13:52

A Nemzetgazdasági Minisztérium a KEOP-7.14.0/15-2015-0012 azonosító számú projektje részeként – szakmai szempontrendszer alapján – kiválasztott 16 szakképzési centrumot, amely alkalmasnak minősült a pályázati keretből történő energetikai felmérésre.

"Út a szakmaválasztáshoz"

Pénzügyminisztérium, Közigazgatási Államtitkárság, 2016. január 15. 13:13

A TÁMOP 2.2.7. A-13/1 számú kiemelt projekt a munkanélküliségi spirál megszakítása érdekében ösztöndíj és mentori szolgáltatások biztosításával a hátrányos és halmozottan hátrányos helyzetű, elsősorban roma gyermekek felzárkózási esélyeinek növelését, az oktatási esélykülönbségek és az iskolai lemorzsolódás csökkentését, továbbtanulási szándékának erősítését, a szakiskolai/szakközépiskolai képzésbe történő bekapcsolódásra ösztönzését tűzte ki célul.

Munkaügyi és munkavédelmi fejlesztések

Pénzügyminisztérium, Közigazgatási Államtitkárság, 2016. január 13. 15:26

Az elmúlt év végén zárult a munkavédelmi és a munkaügyi hatóság működésének fejlesztését, a jogszerű munkáltatói magatartás térnyerését célzó projekt.

Felújított épületekben várja ügyfeleit a hazai foglalkoztatási szolgálat.

Pénzügyminisztérium, Közigazgatási Államtitkárság, 2016. január 11. 8:51

A TIOP-3.2.1-12/1-2012-0001 azonosító számú „Az integrált rendszer kereteinek megteremtése a foglalkoztatási szolgálat infrastrutúrájának fejlesztésével” című kiemelt projekt a Nemzeti Foglalkoztatási Szolgálat által nyújtott szolgáltatások infrastrukturális, informatikai és öninformációs feltételeinek fejlesztését célozta a bevont munkaügyi kirendeltségeken.

Megújult a Nemzeti Pályaorientációs Rendszer

Pénzügyminisztérium, Közigazgatási Államtitkárság, 2016. január 7. 15:31

Életünk során sokszor kerülünk abba a döntési helyzetbe, amelyben tudnunk kell milyen képzést válasszunk, milyen irányba folytassuk karrierünk továbbépítését. Az egész életen át tartó pályaorientáció fő célja a döntési helyzetek támogatása továbbtanuláskor vagy álláskereséskor, az általános iskolától egészen a nyugdíjig. A TÁMOP-2.2.2–12/1 „A pályaorientáció rendszerének tartalmi és módszertani fejlesztése" elnevezésű kiemelt projekt mindezen célok hatékony megvalósításához járult hozzá 2012 és 2015 között.

Több mint ötmilliárd forint a foglalkoztatási szolgálatok fejlesztésére

Pénzügyminisztérium, Közigazgatási Államtitkárság, 2015. december 9. 12:34

A Nemzeti Foglalkoztatási Szolgálat kirendeltségeit 5 milliárd 350 millió forintos európai uniós forrásból fejlesztették országszerte, a kiemelt projekt során 54 helyszínen újul meg a szolgálat infrastruktúrája - erről Ambrus Ilona, a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) gazdaságért felelős helyettes államtitkára számolt be szerdán Budapesten, a projekt zárórendezvényén.

Zárókonferencián értékelték a foglalkoztatási szolgálat fejlesztését

Pénzügyminisztérium, Közigazgatási Államtitkárság, 2015. december 2. 13:10

Zárórendezvényt tartottak a Nemzetgazdasági Minisztérium „A Nemzeti Foglalkoztatási Szolgálat fejlesztése II.” című kiemelt projektben. A budapesti Danubius Hotel Gellértben megrendezett esemény alkalmat adott a programban elért eredmények összegzésére.

Sikeresen zárult az „Újra Tanulok!” program

Pénzügyminisztérium, Közigazgatási Államtitkárság, 2015. november 30. 11:51

2015. november 30-án véget ér a TÁMOP-2.1.6-12/1-2012-0001 azonosítószámú, „Újra tanulok!” című kiemelt projekt, mely 183 831 főnek biztosított lehetőséget a felzárkózásra.