Pénzügyminisztérium

dr. Sors László

Nemzeti Adó- és Vámhivatalt vezető államtitkár

Nemzeti Adó- és Vámhivatalt Vezető Államtitkárság

Vezető hírek

Július 31-ig lehet szankciómentesen regisztrálni az automatákat az adóhivatalnál

Pénzügyminisztérium, Nemzeti Adó- és Vámhivatalt Vezető Államtitkárság, 2019. június 27. 21:00

A teljes automatapiac fehéredéséhez elsőként az üzemeltetők regisztrációjára van szükség. Ezt követően az adóhivatalnak már pontos és teljes képe lesz arról, hogy az országban hány és milyen automataberendezés üzemel.

A NAV elképesztő méretű adatvagyont kezel

Pénzügyminisztérium, Nemzeti Adó- és Vámhivatalt Vezető Államtitkárság, 2018. november 14. 13:35

Adatvagyon, adatfelhasználás és kockázatkezelés a Nemzeti Adó- és Vámhivatalnál" címmel tartotta meg előadását Sors László az adóhivatalt vezető államtitkár a Magyar Pénzügyi - Gazdasági Ellenőrök Egyesülete (MPGE) éves konferenciáján.

A jövő adócsalóit is kiszűrheti az adóhivatal

Pénzügyminisztérium, Nemzeti Adó- és Vámhivatalt Vezető Államtitkárság, 2018. augusztus 22. 8:33

Nemcsak a jelen, de a jövő adócsalóit is kiszűrheti az adóhivatal - írja szerdai számában a Magyar Idők. A lapnak a Nemzeti Adó- és Vámhivatal nemrégiben kinevezett új vezetője, Sors László arról is beszélt, hogy új módszer akadályozhatja meg a határon tevékenykedő pénzügyőrök körében a korrupciót.

Felkészült a NAV a bevándorlási különadó beszedésére

Pénzügyminisztérium, Nemzeti Adó- és Vámhivatalt Vezető Államtitkárság, 2018. augusztus 21. 11:49

Felkészült a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) a bevándorlási különadó beszedésére, az új adóteher szabályait következetesen számon fogja kérni az érintett szervezeteken - mondta a NAV-ot vezető államtitkár a Magyar Időknek.

Jelentősen csökkentette az áfacsalásokat az online pénztárgépek bevezetése

Pénzügyminisztérium, Nemzeti Adó- és Vámhivatalt Vezető Államtitkárság, 2018. augusztus 14. 13:57

Sikertörténetnek nevezte az áfacsalások elleni küzdelemben az online pénztárgépek bevezetését Sors László, a Pénzügyminisztérium Nemzeti Adó- és Vámhivatalt vezető államtitkára, aki a Növekedés.hu portálnak adott interjúban arról is beszélt, hogy azélelmiszer-automaták NAV-hoz való bekötése is már napi 70 millió forint feletti forgalomról küld adatokat az adóhatóságnak.

2021-re a felére csökken az adóadminisztráció

Pénzügyminisztérium, 2018. június 15. 10:16

A vállalkozók versenyképességének növelésében jelentős szerepet játszhat a Nemzeti Adó- és Vámhivatal - jelentette ki Varga Mihály a NAV vezetői értekezleten, amelyen bemutatta Sors Lászlót, az adóhivatal új vezetőjét.

Megalakult a negyedik Orbán-kormány

Kormányzat, 2018. május 18. 9:28

Kinevezte Orbán Viktor negyedik kormányának minisztereit Áder János köztársasági elnök pénteken Budapesten, ezzel megalakult az új kabinet.