Parlamenti Államtitkárság

Tállai András

miniszterhelyettesi feladatokat ellátó államtitkár

Parlamenti Államtitkár

Vezető hírek

Karácsony adóemelési ötlete pusztító hatású lehet

Pénzügyminisztérium, Parlamenti Államtitkár, 2020. október 15. 11:28

Cégeket üldözhet el és munkahelyeket szüntethet meg Karácsony Gergely főpolgármester adóemelésről szóló ötlete; a megszorításnál jelenleg elképzelni sem lehet rosszabb intézkedést, a hatások pusztítóbbak lehetnek magánál a válságnál is - mondta Tállai András, a Pénzügyminisztérium parlamenti államtitkára a Magyar Nemzetben csütörtökön megjelent interjújában.

A jövő év elején megkezdődik a 13. havi nyugdíj visszaállítása

Pénzügyminisztérium, Parlamenti Államtitkár, 2020. október 5. 9:46

A kormány döntése alapján a jövő év elején "megkezdődik a 13. havi nyugdíj visszaállítása" - erősítette meg Tállai András, a Pénzügyminisztérium parlamenti államtitkára a Magyar Nemzetnek adott, szombaton megjelent interjúban.

Az elektronikus fizetés terjedését támogatja a kormány

Pénzügyminisztérium, Parlamenti Államtitkár, 2020. szeptember 23. 8:26

Hatalmasat lépett előre Magyarország a koronavírus-járvány ideje alatt az elektronikus fizetés területén - mondta a Világgazdaságnak Tállai András, a Pénzügyminisztérium parlamenti államtitkára a lap szerdai számában adott interjúban.

A koronavírus-járvány sem törte meg a csok népszerűségét

Pénzügyminisztérium, Parlamenti Államtitkár, 2020. szeptember 6. 9:06

Töretlen a csok népszerűsége, a kifizetések a koronavírus-járvány ellenére megduplázódtak. Az idei első fél évben családi otthonteremtési kedvezmény (csok) formájában több mint 63 milliárd forinttal támogatta az állam a családokat - tájékoztatta az MTI-t Tállai András, a Pénzügyminisztérium parlamenti államtitkára.

Akár havi 150 ezer forintos, kedvezményes hitel járhat a szakképzésben és a felnőttképzésben tanulóknak

Pénzügyminisztérium, Parlamenti Államtitkár, 2020. augusztus 29. 8:49

Egy jó szakma kitanulásának már nem lehet anyagi akadálya, 2021. áprilisától ugyanis már igényelhetőek a képzési hitelek - tájékoztatta Tállai András, a Pénzügyminisztérium parlamenti államtitkára az MTI-t.

Népművészeti kiállítás nyílt Mezőkövesden

Pénzügyminisztérium, Parlamenti Államtitkár, 2020. augusztus 29. 8:44

Élő népművészet címmel pénteken megnyílt Mezőkövesden a XVII. Országos Népművészeti Kiállítás észak-magyarországi és felvidéki regionális tárlata.

A járványügyi védekezés költségeinek fedezetét nagy részben biztosította az eredményes gazdaságfehérítés

Pénzügyminisztérium, Parlamenti Államtitkár, 2020. augusztus 26. 12:45

Magyarország az elmúlt tíz évben visszaszerezte pénzügyi szuverenitását, amihez elengedhetetlen volt a feketegazdaság letörése, az abból származó tíz- és százmilliárdos állami pluszbevétel - nyilatkozta a Pénzügyminisztérium parlamenti államtitkára a Magyar Nemzetnek.

44 ezer négy- vagy többgyermekes anya élt az adókedvezménnyel

Pénzügyminisztérium, Parlamenti Államtitkár, 2020. augusztus 19. 8:38

Soha nem látott összeg marad idén a családoknál, csak az adókedvezményekkel 380 milliárd forintot spórolhatnak a gyermekes szülők - mondta Tállai András az MTI-nek, kiemelve, hogy már több mint 44 ezer négy- vagy többgyermekes anya élt az új adókedvezménnyel, ők nem fizetnek egy forint személyi jövedelem adót (szja) sem.

Négy év alatt 220 milliárddal többet kaptak a nyugdíjasok

Pénzügyminisztérium, Parlamenti Államtitkár, 2020. augusztus 10. 9:21

A nyugdíjasok az elmúlt négy évben 220 milliárd forint extra kifizetést kaptak, jövőre pedig megindul a 13. havi nyugdíj lépcsőzetes visszaállítása - mondta Tállai András, a Pénzügyminisztérium parlamenti államtitkára a Magyar Nemzetnek.