Parlamenti Államtitkárság

Tállai András

miniszterhelyettesi feladatokat ellátó államtitkár

Parlamenti Államtitkár

Videók

A magyar családok és a vállalkozások anyagi helyzete megerősödött

A magyar családok és a vállalkozások anyagi helyzete megerősödött2020. május 25.

A vírusválság a gazdaságot ereje teljében, a lakosságot pedig jó pénzügyi helyzetben találta. A magyar háztartások 12 százalékos megtakarítási rátája tavaly a legmagasabb volt az Európai Unióban.
A kkv-knak érdemes a kisvállalati adókat választaniuk

A kkv-knak érdemes a kisvállalati adókat választaniuk2017. február 15.

Megéri a kis- és középvállalkozásoknak a kisadózó vállalkozások tételes adóját (kata) vagy a kisvállalati adót (kiva) választaniuk - hívta fel a figyelmet Izer Norbert, a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) adózásért és számvitelért felelős helyettes államtitkára budapesti sajtótájékoztatóján.
Érdemes már januárban nyilatkozni az igénybe vehető adókedvezményekről

Érdemes már januárban nyilatkozni az igénybe vehető adókedvezményekről2017. január 11.

A magánszemélyek számára az a legkedvezőbb, ha már januárban nyilatkoznak munkáltatójuknál az általuk igénybe vehető adókedvezményekről - hívta fel a figyelmet szerdai sajtótájékoztatóján Tamásné Czinege Csilla adószakmai ügyekért felelős helyettes államtitkár.
A NAV teljesítette tavalyi költségvetési bevételi tervét

A NAV teljesítette tavalyi költségvetési bevételi tervét2017. január 3.

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) teljesítette 2016-os költségvetési bevételi tervét, ezzel az adóhatóság dolgozói is a prémiumfeltételeket - jelentette be Tállai András, a Nemzetgazdasági Minisztérium parlamenti és adóügyekért felelős államtitkára.
Benyújtotta a nemzetgazdasági tárca a versenyképesség növeléséről szóló adócsomagot

Benyújtotta a nemzetgazdasági tárca a versenyképesség növeléséről szóló adócsomagot2016. december 5.

Benyújtotta a nemzetgazdasági tárca hétfőn a versenyképesség növeléséről szóló adócsomagot, amely az adócsökkentés több éves programját tartalmazza - mondta Tállai András, a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) parlamenti és adóügyekért felelős államtitkára hétfői sajtótájékoztatóján.
A parlament elfogadta a bürokráciacsökkentés adócsomagját

A parlament elfogadta a bürokráciacsökkentés adócsomagját2016. november 22.

A most elfogadott adócsomag a bürokráciacsökkentést segíti elő, egyben a vállalkozások versenyképességét erősíti, illetve a feketegazdaság további visszaszorítását is eredményezi - mondta Tállai András, miután az Országgyűlés elfogadta a kormány őszi adócsomagját.
A kormányzati ciklus egyik legnagyobb jelentőségű adójavaslatát terjeszti be a kormány

A kormányzati ciklus egyik legnagyobb jelentőségű adójavaslatát terjeszti be a kormány2016. május 3.

A kormányzati ciklus egyik legnagyobb jelentőségű adójavaslatát terjeszti a kormány a parlament elé kedden a tavaszi adócsomaggal, amely mintegy 30 törvényt módosít mintegy 260 paragrafusban - mondta Tállai András, a Nemzetgazdasági Minisztérium parlamenti és adóügyekért felelős államtitkára.
Az életpályamodellel emelkedik a NAV dolgozóinak jövedelme

Az életpályamodellel emelkedik a NAV dolgozóinak jövedelme2016. április 18.

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal azon alkalmazottai, akik a NAV törvény alá tartoznak, három lépésben 50 százalékos, a munka törvénykönyve alá tartozó dolgozók pedig egyszeri 30 százalékos béremelést kapnak, jelentősen átalakul az illetményrendszer is az adóhatóságnál az életpályamodell tervezete szerint - jelentette be Tállai András, a Nemzetgazdasági Minisztérium államtitkára.
A kockázatos adósokat kiemelten ellenőrzi az idén a NAV

A kockázatos adósokat kiemelten ellenőrzi az idén a NAV2016. február 19.

A kockázatos adósokat kiemelten ellenőrzi az idén a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV), főként a jogszabályokat szándékosan megszegőket szeretné kiszűrni az adóhatóság - mondta Tállai András, a Nemzetgazdasági Minisztérium parlamenti és adóügyekért felelős államtitkára.
Mától zéró tolerancia az adózásban

Mától zéró tolerancia az adózásban2016. január 22.

A kormány mindent megtesz annak érdekében, hogy a személyszállítással foglalkozó cégek és magánszemélyek betartsák az adózásra és a biztonságos üzemeltetésre vonatkozó szabályokat – fogalmazott Tállai András, a Nemzetgazdasági Minisztérium parlamenti és adóügyekért felelős államtitkára.
Az szja-bevallás legegyszerűbb módja az új bevallási nyilatkozat kitöltése

Az szja-bevallás legegyszerűbb módja az új bevallási nyilatkozat kitöltése2016. január 19.

A személyi jövedelemadó (szja) bevallásának legegyszerűbb módja, ha a munkavállaló felhatalmazza az adóhatóságot a bevallás elkészítésére a február elsejéig benyújtható új bevallási nyilatkozat kitöltésével - hívta fel a figyelmet Tamásné Czinege Csilla adószakmai ügyekért felelős helyettes államtitkár kedden Budapesten.
Eredményes a kormány adópolitikája

Eredményes a kormány adópolitikája 2015. december 30.

A kormány adópolitikája elérte a kitűzött célt, a családok anyagi helyzetének javítását, valamint azt, hogy könnyebben juthassanak lakáshoz - mondta a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) parlamenti és adóügyekért felelős államtitkára szerdai budapesti sajtótájékoztatóján.
Modernizálja az adóhatóságot a kormány

Modernizálja az adóhatóságot a kormány2015. december 1.

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) irányításának és szervezetének átalakításától a szaktárca az irányítás és a jogértelmezés egyértelművé válását, a kettősségek felszámolását várja, amit a szakmai munkában lehet hasznosítani; XXI. századi modern, ügyfélbarát, szolgáltató jellegű adóhatóságot szeretnének - mondta Tállai András államtitkár a parlamenti döntést követően tartott sajtótájékoztatóján.
Az elfogadott adócsomag könnyítéseket, egyszerűsítéseket hoz

Az elfogadott adócsomag könnyítéseket, egyszerűsítéseket hoz2015. november 17.

A kedden elfogadott adócsomag könnyítéseket, egyszerűsítéseket jelent az adózó magánszemélyek és vállalkozások számára egyaránt - mondta Tállai András, a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) államtitkára, az adóhatóság átalakításáért felelő kormánybiztos a parlamenti döntést követően tartott sajtótájékoztatóján.
2017-től az adóhatóság készíti el a magánszemélyek szja-bevallását

2017-től az adóhatóság készíti el a magánszemélyek szja-bevallását2015. október 13.

Jövőre több mint 1,5 millió, 2017-től pedig mintegy 3,8 millió magánszemély adózónak nem kell az adóbevallást benyújtania, helyettük a dokumentumot az adóhatóság készíti majd el - közölte Tállai András, a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) parlamenti és adóügyekért felelős államtitkára keddi budapesti sajtótájékoztatóján.
Magyarország bizonyított, a gazdaság eredményeit külföldön is elismerik

Magyarország bizonyított, a gazdaság eredményeit külföldön is elismerik2015. augusztus 24.

Magyarország az elmúlt öt évben bizonyított, a gazdaság növekedése tavaly az Európai Unió (EU) tagállamainak élvonalában volt úgy, hogy az ország fegyelmezett költségvetési politikát folytatott, az ország eredményeit a nemzetközi szervezetek, így az OECD, az EBRD és az EU Bizottsága is elismeri - mondta Tállai András, a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) államtitkára hétfőn Budapesten sajtótájékoztatón.