Pénzügyekért Felelős Államtitkárság

Gion Gábor

pénzügyekért felelős államtitkár

Találatok száma: 10

Beszédek, publikációk, interjúk

Kezdik megérteni a magyar modellt

Pénzügyminisztérium, Pénzügyekért Felelős Államtitkárság , 2019. február 18. 11:42

A hitelminősítőknek is új, hogy Magyarországon az adósságleépítés a többi mutató kedvező változásával párhuzamosan működik, a Standard & Poor’s volt az első, amely a modell előnyeit elismerte – mondta a Világgazdaságnak Gion Gábor, a Pénzügyminisztérium pénzügyekért felelős államtitkára.

Lépésről lépésre a feladatok útján

Pénzügyminisztérium, Pénzügyekért Felelős Államtitkárság , 2018. július 16. 9:47

A nemzeti kormány az adócsökkentések politikáját választotta, s az alacsonyabb közterhek jelentősen hozzájárulnak ahhoz, hogy nő a gazdaság, a foglalkoztatás és a bérek is – nyilatkozta a Magyar Hírlapnak Hornung Ágnes, a Pénzügyminisztérium pénzügyekért felelős államtitkára. Elmondta azt is, hogy mi változott a valutaalap és hazánk viszonyában, és miért nehéz Európai Uniós szinten is szabályozni a kriptovalutákat.

Az állampapírok túljegyzése is a gazdaság sikereit jelzi

Pénzügyminisztérium, Pénzügyekért Felelős Államtitkárság , 2017. október 11. 10:59

Hornung Ágnes: A befektetők keresik a biztonságot jelentő magyar kötvényeket.
Komoly siker az állami kötvénycsere-program, amely a magyar gazdaság igen kedvező megítélését mutatja – mondta lapunknak Hornung Ágnes, a Nemzetgazdasági Minisztérium államtitkára.

Az elektronikus fizetés elterjedésével mindenki nyer

Pénzügyminisztérium, Pénzügyekért Felelős Államtitkárság , 2017. július 3. 12:32

A megnövekedett EU-támogatás, az ország tőkevonzó képességének javulása és a fogyasztás bővülése alapot adhat a további erős gazdasági növekedésnek – véli Hornung Ágnes. A Nemzetgazdasági Minisztérium pénzügyekért felelős államtitkára elmondta: kiemelt cél az elektronikus fizetés ösztönzése, ennek kapcsán új, mindenki számára elérhető bankszámla-konstrukció bevezetéséről tárgyalnak a bankokkal. A pénzintézetek magasabb kamatfelára részben indokolt a szakember szerint, a költségeket azonban túlárazottnak tartja.

Tavaszra elkészül a 2017-es büdzsé

Pénzügyminisztérium, Pénzügyekért Felelős Államtitkárság , 2015. december 28. 12:41

A kiszámíthatóság jegyében a kormány a jövő évben és azután is már tavaszra el akarja készíteni a rákövetkező év költségvetését – mondta a Magyar Időknek Hornung Ágnes, a Nemzetgazdasági Minisztérium pénzügyekért felelős államtitkára. A kormány szerint a gyenge mezőgazdasági szezon ellenére tartható az idei háromszázalékos növekedési cél, miközben az átállíttatott otthonteremtési támogatási rendszertől a stabil növekedés fennmaradását várja a tárca.

A kormány azt várja, hogy a bankadó csökkentése ösztönzi majd a hitelezést

Pénzügyminisztérium, Pénzügyekért Felelős Államtitkárság , 2015. december 14. 8:59

A kormány azt várja, hogy a bankadó csökkentése ösztönzi majd a bankok hitelezési aktivitását, és ez hozzájárul a gazdasági növekedéshez - mondta Hornung Ágnes, a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) pénzügyekért felelős államtitkára az MTI-nek szombaton.

A hazai hitelezés kulcsa a bizalom és a párbeszéd

Pénzügyminisztérium, Pénzügyekért Felelős Államtitkárság , 2015. november 2. 9:21

„Az adó és pénzügyi terület szétválasztása lehetőség a pénzügypolitika számára is” – mondta a lapunknak adott interjúban Hornung Ágnes, a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) nemrég kinevezett pénzügyekért felelős államtitkára, aki nagy lendülettel vágott bele új munkakörébe. Korábban Brüsszelből segítette a minisztérium munkáját az állandó képviselet gazdasági és pénzügyi tanácsosaként, ám az Orbán Gábortól megörökölt feladatok mostanra átalakultak, leginkább az adóügyek leválasztásával.