Energiaügyért Felelős Államtitkárság

Dr. Aradszki András

energiaügyért felelős államtitkár

Energiaügyért Felelős Államtitkárság

Találatok száma: 10

Hírek

Öt új koncessziós szerződés szénhidrogénes területekre

Nemzeti Fejlesztési Minisztérium, Energiaügyért Felelős Államtitkárság, 2018. március 19. 10:52

Mindhárom nyertes pályázó aláírta a szénhidrogén-koncessziós szerződéseket a 2017 júniusában közzétett pályázatokon elnyert területekre.

Naperőműpark épül Felsőzsolcánál

Nemzeti Fejlesztési Minisztérium, Energiaügyért Felelős Államtitkárság, 2018. február 28. 16:15

Magyarország legnagyobb naperőművét építi meg a Magyar Villamos Művek (MVM) csoport a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Felsőzsolca határában, a kilencmilliárd forintba kerülő, évi 20,7 gigawatttóra áram termelésére képes létesítmény alapkövét szerdán helyezték el.

A változó piaci környezetben is eredményes a hazai energiapolitika

Nemzeti Fejlesztési Minisztérium, Energiaügyért Felelős Államtitkárság, 2018. február 16. 14:50

A Nemzetközi Energia Ügynökség (IEA) Magyarországról készített 2017-es átfogó mélyelemzése megerősíti a Nemzeti Energiastratégia céljainak, eszközeinek aktualitását, pozitívumként értékelve a villamosenergia- és a földgázszektorban már megvalósult és tervezett infrastrukturális fejlesztéseket – mondta Kádár Andrea Beatrix, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium energetikáért felelős helyettes államtitkára a Hungarian Energy Investors Forum 2018 konferencián 2018. február 16-án, Budapesten.

Biztonságosan üzemel a paksi atomerőmű

Nemzeti Fejlesztési Minisztérium, Energiaügyért Felelős Államtitkárság, 2018. január 8. 13:45

Rémhírterjesztés zajlik ”Paks süllyedése” körül. A negyedik blokk mozgása ismert és ellenőrzött folyamat, a biztonságos működést a legkisebb mértékben sem veszélyezteti, felgyorsulásával az atomerőmű bővítése miatt sem kell számolni.

A kormány 2018-ban is megőrzi a rezsicsökkentés eredményeit

Nemzeti Fejlesztési Minisztérium, Energiaügyért Felelős Államtitkárság, 2018. január 5. 11:32

A rezsicsökkentés az idei évben is védelmet ad a magyar családoknak, akik a több körben bevezetett intézkedéseknek köszönhetően már közel 1200 milliárd forintot takarítottak meg az energia- és közműszámlákon.

Magyar javaslat alapján módosult a villamos energia belső piacról szóló irányelvtervezet

Nemzeti Fejlesztési Minisztérium, Energiaügyért Felelős Államtitkárság, 2017. december 19. 17:04

Az Energia Tanács elfogadta azt az álláspontot, amelyet Magyarország a fogyasztók biztonságos, fenntartható és megfizethető ellátása érdekében, a szabályozott árak fenntartása mellett képviselt – mondta a magyar delegációt vezető Aradszki András energiaügyért felelős államtitkár Brüsszelben.

Biztosított Magyarország gázellátása

Nemzeti Fejlesztési Minisztérium, Energiaügyért Felelős Államtitkárság, 2017. december 12. 17:28

Az Ausztriában történt gázrobbanás miatt nincs veszélyben a magyarországi ellátás. Hazánk napi földgázigénye az Ukrajna felől beérkező importtal, a földalatti gáztárolókból kitárolt mennyiséggel, valamint a hazai földgáztermeléssel kiegészülve zavartalanul biztosítható.

Tavaly 27,6 milliárd forint bányajáradék gyarapította az államkasszát

Nemzeti Fejlesztési Minisztérium, Energiaügyért Felelős Államtitkárság, 2017. december 4. 14:57

Tavaly mintegy 27,6 milliárd forint bányajáradékot fizetett be az államkasszába a Magyarországon működő 859 bányavállalkozó - közölte a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium (NFM) energiaügyekért felelős államtitkára hétfőn Budapesten.

Az energetikai beruházások világméretű ösztönzésére van szükség

Nemzeti Fejlesztési Minisztérium, Energiaügyért Felelős Államtitkárság, 2017. november 29. 10:54

A szükséges energiainfrastruktúra létrehozása elengedhetetlen előfeltétele a külső gázellátási források összekapcsolhatóságának, diverzifikációjának és versenyképességének – mondta a magyar delegáció vezetőjeként Aradszki András energiaügyért felelős államtitkár az Energia Charta 28. miniszteri konferenciáján, a türkmenisztáni Asgabatban, 2017. november 29-én.

Három cég köthet újabb szénhidrogén-koncessziós szerződést

Nemzeti Fejlesztési Minisztérium, Energiaügyért Felelős Államtitkárság, 2017. november 17. 11:20

A 2017-es bányászati tenderen benyújtott eredményes pályázataik alapján a MOL Magyar Olaj- és Gázipari Nyrt. három (Őrség, Somogybükkösd és Somogyvámos), míg a HHE GROUP Kft. (Drávapalkonya) és a Vermilion Exploration B.V. (Békéssámson) egy-egy területre köthet koncessziós szerződést szénhidrogén kutatására, feltárására és kitermelésére.