Energiaügyért Felelős Államtitkárság

Dr. Aradszki András

energiaügyért felelős államtitkár

Energiaügyért Felelős Államtitkárság

Videók

Mintegy 1100 milliárd forint maradt a családoknál a rezsicsökkentésnek köszönhetően

Mintegy 1100 milliárd forint maradt a családoknál a rezsicsökkentésnek köszönhetően2017. október 31.

Amióta huszonöt százalékkal csökkentette a kormány a gáz, az áram és a távhő árát, a magyar családok évente átlagosan 170 ezer forintot takarítottak meg a rezsicsökkentéseknek köszönhetően, összesen pedig mintegy 1100 milliárd forint maradt a családoknál 2013 eleje óta - mondta Aradszki András sajtótájékoztatón.
A magyar emberek érdekét a rezsicsökkentés szolgálja

A magyar emberek érdekét a rezsicsökkentés szolgálja2017. április 4.

A magyar emberek érdekét a kormány által véghezvitt rezsicsökkentés szolgálja, a nemzeti konzultációval arra kérik az embereket, hogy segítsenek megvédeni egyebek mellett a rezsicsökkentés értékeit - hangsúlyozta Aradszki András sajtótájékoztatón.
A rezsicsökkentés megvédéséről is megkérdezik az embereket a nemzeti konzultáció során

A rezsicsökkentés megvédéséről is megkérdezik az embereket a nemzeti konzultáció során2017. március 22.

A kormány készen áll a rezsicsökkentés megvédésére, és a hamarosan kezdődő nemzeti konzultáció során megkérdezik erről a magyar embereket is - hangsúlyozta Aradszki András, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium energiaügyért felelős államtitkára.
Magyarország továbbra is ragaszkodik a lakossági áramárak tagállami szabályozásához

Magyarország továbbra is ragaszkodik a lakossági áramárak tagállami szabályozásához2017. március 6.

Magyarország továbbra is ragaszkodik a lakossági áramárak tagállami szabályozásához és ebben több más uniós tagállam is támogatja, ellentétben Brüsszel véleményével - mondta Aradszki András. A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium (NFM) energiaügyekért felelős államtitkára szerint a lakossági fogyasztókra vonatkozó szabályozás nem zavarja az elektromos áram piacát.

Biztosított Magyarország energiaellátása a rendkívüli hidegben is

Biztosított Magyarország energiaellátása a rendkívüli hidegben is2017. január 10.

Magyarország energiaellátása biztonságos, a tárolókban megfelelő mennyiségű gáz van, emellett a hazai termelés és az import biztosítja az ellátást - mondta Aradszki András sajtótájékoztatón.
Folyamatos a Magyarországra irányuló földgázszállítás

Folyamatos a Magyarországra irányuló földgázszállítás2017. január 6.

A Magyarországra irányuló földgázszállítás folyamatos, nyomáscsökkenést nem tapasztaltak, és erre vonatkozó előrejelzés sem érkezett a partnerszolgáltatóktól - mondta Aradszki András, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium (NFM) energiaügyért felelős államtitkára a rendkívüli hideg időjárás kapcsán.
A rezsicsökkentés ma is védi a családokat

A rezsicsökkentés ma is védi a családokat2016. október 15.

Az otthonok felmelegítése az őszi-téli hónapokban a háztartások rezsiköltségeit elkerülhetetlenül megemeli. Ezt a terhet azonban jelentősen mérsékli a kormány által végrehajtott rezsicsökkentés, amelynek köszönhetően a családok évente átlagosan 110 ezer forintot takarítanak meg - jelentette ki Aradszki András energiaügyért felelős államtitkár.
Az energiaszektor kihívásairól tárgyaltak a budapesti Energia Charta Fórum résztvevői

Az energiaszektor kihívásairól tárgyaltak a budapesti Energia Charta Fórum résztvevői2015. október 7.

Az energiabiztonság és a fenntartható energiagazdálkodás szempontjából nélkülözhetetlen a nemzetközi együttműködés, amelynek elsődleges törekvése az ellátási útvonalak kockázati tényezőinek felszámolása és az energiakereskedelem támogatása. A fórumot megelőzően Aradszki András államtitkár nyilatkozott a kormany.hu-nak.
A kormány tovább növeli a gázellátás biztonságát

A kormány tovább növeli a gázellátás biztonságát2014. szeptember 26.

A kormány további intézkedéseket tesz a magyar lakosság biztonságos gázellátása érdekében.
Népszerűek a rezsipontok

Népszerűek a rezsipontok 2014. augusztus 7.

Az év első felében több mint 4500-an kértek segítséget vagy tanácsot a fogyasztóvédelmi rezsipontokon, a Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal (MEKH) zöldszámára pedig a tavalyi indulás óta közel 13 ezer hívás érkezett. A témában Aradszki András energiaügyért felelős államtitkár nyilatkozott a kormany.hu-nak.