Közigazgatási Államtitkárság

Dr. Czepek Gábor

közigazgatási államtitkár

Közigazgatási Államtitkárság

Vezető hírek

A fejlesztési minisztérium kiemelt figyelmet fordít a fenntartható fejlődésre

Nemzeti Fejlesztési Minisztérium, Közigazgatási Államtitkárság, 2017. november 17. 18:23

A fejlesztési tárca Agenda 2030 céljaihoz kapcsolódó, eredményes tevékenységének hatásairól számolt be Mernyei Ákos európai uniós és nemzetközi kapcsolatokért felelős helyettes államtitkár az Agenda 2030 az Egészséges Városok Magyar Nyelvű Szövetségében c. eseményen 2017. november 17-én, Zalaegerszegen.

Magyarország versenyképes digitális gazdaság kíván lenni Európa szívében

Nemzeti Fejlesztési Minisztérium, Közigazgatási Államtitkárság, 2017. november 14. 10:50

A digitalizáció minden szektorban jelen van, az egészségügytől az oktatáson és az élelmiszeriparon keresztül, a sporton és a mezőgazdaságon át egészen a turizmusig. Ahhoz, hogy egy ország versenyképes legyen az új ipari forradalom peremén a digitalizáció minden lehetőségét ki kell aknáznia. Magyarország és a V4 partnerség sem lehet ez alól kivétel – mondta Mernyei Ákos európai uniós és nemzetközi kapcsolatokért felelős helyettes államtitkár az ITAPA konferencián, 2017. november 14-én, Pozsonyban.

A közösségtudat a nemzet összetartó ereje

Nemzeti Fejlesztési Minisztérium, Közigazgatási Államtitkárság, 2017. augusztus 24. 9:18

A világ magyarsága egy közösség, a magyar kormány felelősségtudata az egész Kárpát-medencére kiterjed – mondta el Mernyei Ákos Péter helyettes államtitkár a Vásárhelyi Forgatagon.

5G fejlesztésről szóló nyilatkozatot írtak alá Észtországban

Nemzeti Fejlesztési Minisztérium, Közigazgatási Államtitkárság, 2017. július 18. 15:48

„Az 5G nagyobb hatással lesz a mindennapi életünkre, mint a korábbi mobilkommunikációs hálózati fejlesztések, hiszen befolyással lesz a közlekedésre, egészségügyre, energiára, földművelésre és számos egyéb szektorra” – mondta el Mernyei Ákos Péter a távközlési miniszterek informális találkozóján, 2017. július 18-án, Tallinnban.

A Párizsi Megállapodás jövőjéről egyeztettek az uniós tagállamok miniszterei

Nemzeti Fejlesztési Minisztérium, Közigazgatási Államtitkárság, 2017. július 14. 15:45

A Párizsi Megállapodásból fakadó lehetőségekről, elvárásokról és kihívásokról tárgyaltak a környezetvédelmi és klímapolitikáért felelős miniszterek a 2017. július 13-14. között, Tallinnban megrendezett informális találkozón. A magyar delegációt – a klímapolitikai kérdések megvitatásában – Mernyei Ákos Péter Európai uniós és nemzetközi kapcsolatokért felelős helyettes államtitkár vezette.

A közúti balesetek súlyos sérültjeinek számát is felére csökkentené az Európai Unió a következő évtizedben

Nemzeti Fejlesztési Minisztérium, Közigazgatási Államtitkárság, 2017. március 29. 17:15

A tagállamok szakminisztériumainak vezetői – köztük magyar részről Mernyei Ákos Péter, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium (NFM) európai uniós és nemzetközi kapcsolatokért felelős helyettes államtitkára - Vallettai Nyilatkozatban köteleződtek el a közlekedésbiztonsági mutatók javítása érdekében tett erőfeszítések fokozása mellett 2017. március 29-én, a máltai fővárosban.

Magyar fejlesztések a legújabb európai Sentinel műhold fedélzetén

Nemzeti Fejlesztési Minisztérium, Közigazgatási Államtitkárság, 2017. március 7. 11:39

Több mint 70 magyar tervezésű és gyártású eszközzel bocsátották fel a Sentinel 2B műholdat a Francia Guyana-i Kourou-ból, magyar idő szerint 2017. március 7-én, hajnali 2 óra 49 perckor.

Új katalógusban mutatkozik be a magyar űrszektor

Nemzeti Fejlesztési Minisztérium, Közigazgatási Államtitkárság, 2017. február 28. 12:30

Magyarország teljes jogú taggá válása óta másodszor látogatott el hazánkba Johann-Dietrich Wörner, az Európai Űrügynökség (ESA) vezetője, akit Mernyei Ákos, európai uniós és nemzetközi kapcsolatokért felelős helyettes államtitkár fogadott. Az alkalom tiszteletére mutatták be az első Magyar Űrkatalógust 2017. február 28-án, Budapesten.

Megteremtődtek a magyar-ausztrál légijáratok indításának jogi feltételei

Nemzeti Fejlesztési Minisztérium, Közigazgatási Államtitkárság, 2016. szeptember 23. 12:17

Mernyei Ákos Péter európai uniós és nemzetközi kapcsolatokért felelős helyettes államtitkár a kétoldalú légügyi kapcsolatokat szabályozó kormányközi megállapodást írt alá David Stuarttal, Ausztrália Magyarországra is akkreditált bécsi nagykövetével 2016. szeptember 23-án, Budapesten.