Parlamenti Államtitkárság

dr. Fónagy János

parlamenti államtitkár

Parlamenti Államtitkárság

Videók

Érkezik a megemelt fizetés az állami vállalatok dolgozóihoz

Érkezik a megemelt fizetés az állami vállalatok dolgozóihoz 2018. február 9.

Januártól átlagosan 10-12 százalékos béremelést kapnak a Nemzeti Fejlesztési Minisztériumhoz (NFM) tartozó állami vállalatok dolgozói a tavaly tavasszal megkötött hároméves bérmegállapodás alapján - mondta Fónagy János, a tárca parlamenti államtitkára.
Áprilisban kaphatják meg a megemelt fizetést az állami cégeknél dolgozók

Áprilisban kaphatják meg a megemelt fizetést az állami cégeknél dolgozók2017. március 24.

Várhatóan áprilisban kapják meg a megemelt fizetést az állami cégeknél dolgozók, januárig visszamenőleg - mondta Fónagy János sajtótájékoztatón.
230 állami cégnél 143 ezer munkavállaló bére emelkedik januártól

230 állami cégnél 143 ezer munkavállaló bére emelkedik januártól2017. február 17.

Több lépcsőben 30 százalékkal emelkedik a Nemzeti Fejlesztési Minisztériumhoz tartozó mintegy 230 állami vállalatnál 143 ezer munkavállaló bére, amire az emelés első évében, 2017-ben 44 milliárd forintot fordít az állam - jelentette be Fónagy János, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium (NFM) parlamenti államtitkára sajtótájékoztatón.
Centralizált ellenőrzésnek vetik alá a taxisokat

Centralizált ellenőrzésnek vetik alá a taxisokat2016. július 18.

Az Uber magyarországi kivonulásával nem szűnik meg a taxisok ellenőrzése, centralizálják, egységes rendszerbe foglalják a személy- és teherszállítás szakmai ellenőrzéseit - mondta a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium parlamenti államtitkára a taxis szervezetekkel folytatott tárgyalás után.
Július közepétől alkalmazhatók a taxis előírások betartatását szolgáló új szankciók

Július közepétől alkalmazhatók a taxis előírások betartatását szolgáló új szankciók2016. június 13.

A szabályosan működő, adót fizető magyar vállalkozók védelme érdekében biztosít egyenlő versenyfeltételeket a taxis szolgáltatások piacán az Országgyűlés által elfogadott törvénymódosítás – mondta el Fónagy János parlamenti államtitkár 2016. június 13-án, Budapesten. Az új előírások a kihirdetést követő 31. napon lépnek hatályba.
Az Ubernek is a jogszabályoknak megfelelően kell működnie

Az Ubernek is a jogszabályoknak megfelelően kell működnie2016. május 31.

A kormány nem betiltani akarja az Ubert, hanem "beállítani a sorba", amely egyenlő versenyfeltételeket teremt a Magyarországon működő egyéb taxis cégekkel - mondta Fónagy János, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium (NFM) parlamenti államtitkára az Uber képviselőivel folytatott keddi egyeztetés után.
A kormány a jogellenes személyszállítást akadályozza

A kormány a jogellenes személyszállítást akadályozza2016. május 2.

A taxis tevékenység szabályozásával a magyar kormány kifejezetten a jogellenes tevékenységet akadályozza, és továbbra is támogatja, ösztönzi az innovációs megoldásokat - mondta Fónagy János államtitkár.
A feketén taxizók jogosítványát is elvehetik

A feketén taxizók jogosítványát is elvehetik2016. április 29.

Ismételt szabályszegés esetén legalább hat hónapra visszavonhatják a jogellenesen működő személygépkocsis személyszállítók vezetői engedélyét, ha az Országgyűlés támogatja a kormány szankciók további szigorítását célzó javaslatát - jelentette be Fónagy János.
Méltó helyen állítottak emléket a munkaszolgálatosoknak

Méltó helyen állítottak emléket a munkaszolgálatosoknak2016. április 17.

Méltó helyen állítottak emléket a munkaszolgálatosoknak a budapesti Józsefvárosban található Teleki László téren - jelentette ki Fónagy János, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium parlamenti államtitkára.
Leveszik a szabálytalan Uberező autós rendszámát

Leveszik a szabálytalan Uberező autós rendszámát2016. február 10.

Leveszik a szabálytalan Uber-taxisok rendszámát - jelentette be Fónagy János államtitkár.
Elindul az állami vagyonelemek elektronikus értékesítése

Elindul az állami vagyonelemek elektronikus értékesítése2015. szeptember 16.

Az állami vagyon költségtakarékos, értékmegőrző felhasználása mellett a magyar kormány kulcsfontosságúnak tartja a közös tulajdon hatékony, gyors értékesítését, ezért a vagyontörvény módosításával lehetővé tette, hogy a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt. elindítsa elektronikus árverési portálját – mondta Fónagy János, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium parlamenti államtitkára az e-licit felület ünnepélyes átadásán.
A rezsicsökkentéssel 334 milliárd forint maradt a családoknál

A rezsicsökkentéssel 334 milliárd forint maradt a családoknál2015. július 13.

A rezsicsökkentés sikeres volt: 2013-ban és 2014-ben, két év alatt 334 milliárd forint megtakarítást biztosítottak mintegy 3,8 millió háztartásnak - mondta Fónagy János, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium parlamenti államtitkára hétfői budapesti sajtótájékoztatóján.
Újabb stratégiai partnerségi megállapodásokat kötött a fejlesztési minisztérium

Újabb stratégiai partnerségi megállapodásokat kötött a fejlesztési minisztérium2015. július 2.

A hazai klíma- és energiapolitika, valamint a közúthasználattal kapcsolatos szabályozás kialakításában számít a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium (NFM) a két új stratégiai partnerre - mondta Fónagy János parlamenti államtitkár, a Magyar Épületgépészeti Koordinációs Szövetséggel és a Magyar Gumiabroncs Szövetséggel kötött stratégiai partnerségi megállapodás aláírásán csütörtökön Budapesten.
Újjáépült a miskolctapolcai strandfürdő

Újjáépült a miskolctapolcai strandfürdő2015. május 30.

Tíz év után ismét lehet strandolni Miskolctapolcán, a csaknem hárommilliárd forintból újjáépült létesítményt szombaton adták át.
Több ponton módosul az útdíjrendszer

Több ponton módosul az útdíjrendszer2015. január 22.

A kormány a rendszer elvi alapjait megerősítve több módosításról is döntött az útdíjrendszerrel kapcsolatban. Fónagy János bejelentése szerint február 1-jétől a megyei matricák nem a megyehatár előtti utolsó, hanem a megyehatár utáni első csomópontig lesznek érvényesek, illetve több új díjmentes szakasz is lesz.
A magyar háztartások fizetik a második legkevesebbet az áramért és a földgázért Európában

A magyar háztartások fizetik a második legkevesebbet az áramért és a földgázért Európában2014. december 3.

A rezsicsökkentés eredményeképpen a háztartási fogyasztási kategóriában euróban számolva a magyar családok fizetik a második legkevesebbet a földgázért és az áramért is Európában - ismertette az Eurostat novemberi adatait Fónagy János, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium parlamenti államtitkára.