A beérkezett sok száz pályamű is mutatja, hogy a fiatal generáció mennyire fontosnak tartja Földünk megóvását, természeti értékeink megőrzését - mondta el az Agrárminisztérium környezetvédelemért felelős helyettes államtitkára a tárca Föld Napja alkalmából meghirdetett rajzpályázatának díjátadó ünnepségén. A legjobb pályamunkákból kiállítás is nyílt a Magyar Mezőgazdasági Múzeumban „Ceruzával, ecsettel a Földünkért” címmel.

A pályázatra összesen 667 pályamunka érkezett. A felhívásra óvodás, általános és középiskolás kategóriákban lehetett jelentkezni négy korcsoportban. Kategóriánként az első három helyezettnek, valamint a különdíjat nyert pályázóknak adta át a díjakat László Tibor Zoltán helyettes államtitkár.

Kép letöltéseFotó: Magyar Mezőgazdasági Múzeum
Az alkotások tetszőleges, szabadkézi technikával készültek, melyeket elektronikus formában, digitális fotón vagy szkennelve lehetett beküldeni. A feladat az volt, hogy a gyerekek a rajzokon keresztül mutassák be: mit jelent számukra a Föld Napja. Kép letöltéseFotó: Magyar Mezőgazdasági Múzeum

A rajzpályázat legjobb műveiből nyílt kiállítás október 11-ig tekinthető meg a Magyar Mezőgazdasági Múzeum Gótikus termében, a kiállított rajzok online is megtekinthetők.

(AM Sajtóiroda)