Honvédelmi Minisztérium

Dr. Benkő Tibor

honvédelmi miniszter

Vezető hírek

Az új brit nagykövetet fogadta a honvédelmi miniszter

Honvédelmi Minisztérium, 2020. október 13. 20:22

Az Egyesült Királyság fontos szerepet tölt be a kontinens biztonságának megóvásában - jelentette ki Benkő Tibor honvédelmi miniszter október 13-án, kedden, miután bemutatkozó látogatáson fogadta a szigetország új budapesti nagykövetét, Paul Leonard Fox-ot.

A társadalom támogatása nélkül nincs fejlesztés

Honvédelmi Minisztérium, 2020. október 13. 16:21

A Magyar Honvédség fejlesztése elengedhetetlen, de a feladatot szigorú politikai-civil társadalmi ellenőrzés alatt kell végrehajtani - mondta Benkő Tibor egy konferencián Budapesten, október 13-án.

100. születésnapját ünnepelte a volt honvédelmi miniszterhelyettes

Honvédelmi Minisztérium, 2020. október 8. 17:26

Dr. Benkő Tibor honvédelmi miniszter köszöntötte századik születésnapja alkalmából Dr. Szűcs László nyugállományú vezérőrnagyot október 8-án, csütörtökön a Honvédelmi Minisztériumban.

Tiszaújváros is számíthat a katonákra

Honvédelmi Minisztérium, 2020. október 8. 16:18

Tiszaújváros a bajban is számíthat a Magyar Honvédségre - jelentette ki Németh Szilárd, a Honvédelmi Minisztérium parlamenti államtitkára, miniszterhelyettes október 8-án, csütörtökön, a városban található egyik munkásszállóban zajló mentesítési és fertőtlenítési munkálatok megtekintése után tartott sajtótájékoztatón.

1848-as honvéd ereklyék a Nemzeti Múzeumban

Honvédelmi Minisztérium, 2020. október 6. 18:56

Elődeink, őseink és hőseink felruháztak bennünket azzal a joggal, hogy tovább vigyük eszmeiségüket - jelentette ki Benkő Tibor honvédelmi miniszter a „Testünk, vérünk érte adni, a hazához hívnek lenni – honvéd ereklyék 1848/49-ből” című kiállítás megnyitóján, október 6-án, kedden Budapesten, a Nemzeti Múzeumban.

Szabó István: a jót ugyan halálra ítélhetik, de amit képviselt, az túléli kivégzőit

Honvédelmi Minisztérium, 2020. október 6. 18:50

A vértanúhalált halt aradi tizenháromra emlékeztek október 6-án, kedden, Gyulán, az 1848/49-es Honvédtiszti Emlékhelynél. A megemlékezésen részt vett Szabó István, a Honvédelmi Minisztérium honvédelmi államtitkára is.

Zalaegerszegen is útjára indul a honvéd kadét szakképzés

Honvédelmi Minisztérium, 2020. október 6. 17:41

Újabb iskolában indul honvéd kadét szakképzés a következő tanévben. A Zalaegerszegi Szakképzési Centrum Munkácsy Mihály Technikumban a honvéd kadét, gépjármű mechatronikai technikusképzés elindításáról szóló írásbeli miniszteri engedélyt dr. Ruszin Romulusz, a Honvédelmi Minisztérium humánpolitikáért felelős helyettes államtitkára adta át október 6-án, kedden a város és az intézmény képviselőinek.

Élni és halni e nemzetért

Honvédelmi Minisztérium, 2020. október 6. 16:11

Az aradi vértanúkra, valamint gróf Batthyány Lajosra, hazánk első független kormányának miniszterelnökére emlékeznek országszerte október 6-án, kedden. Benkő Tibor honvédelmi miniszter és Korom Ferenc vezérezredes, a Magyar Honvédség parancsnoka a Fiumei úti sírkertben rótta le tiszteletét Batthyány Lajos emléke előtt.

Zászlófelvonással kezdődött a nemzeti gyásznap

Honvédelmi Minisztérium, 2020. október 6. 12:43

Katonai tiszteletadás mellett, Benkő Tibor honvédelmi miniszter és Korom Ferenc vezérezredes, a Magyar Honvédség parancsnoka jelenlétében felvonták, majd félárbócra eresztették a nemzeti lobogót az aradi vértanúk emléknapján, október 6-án, kedden reggel, a Parlament előtti Kossuth téren.