Köszönettel tartozunk a pékeknek, mert a koronavírus-járvány idején is friss kenyérrel látták el az egész országot - jelentet ki Feldman Zsolt, az Agrárminisztérium mezőgazdaságért és vidékfejlesztésért felelős államtitkára a Balmaz-Sütöde Kft. üzemavató ünnepségén Balmazújvárosban.

Az államtitkár beszédében arra hívta fel a figyelmet, hogy a családi vállalkozás tíz év alatt megduplázta árbevételét és foglalkoztatottainak számát, így az elmúlt üzleti évben már csaknem 180 embernek biztosított tisztes megélhetést modern munkakörnyezetben.

Hozzátette: a sütöde több mint nettó 300 millió forint összköltségű komplex élelmiszeripari beruházása a Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Program forrásaiból elnyert mintegy 112 millió forint vissza nem térítendő támogatás segítségével valósult meg. A fejlesztésnek köszönhetően megnövekedett az üzem termelési és raktározási kapacitása, amely lehetővé teszi a magas fogyasztói igények kiszolgálását, az üzletek, üzlethálózatok, kereskedelmi láncok folyamatos, zavartalan ellátását kiváló minőségű, ízletes, egészséges és biztonságos magyar áruval. Ez a beruházás is azt bizonyítja, hogy fejlesztésekkel lehet előre menni.

Kép letöltéseFotó: Czeglédi Zsolt/MTI

Feldman Zsolt kifejtette: a kormány 2014-től napjainkig 360 milliárd forintot juttatott az élelmiszeripari fejlesztésekre és fokozott figyelmet fordítanak arra, hogy megvédjék a kiskereskedelmi láncokba beszállító vállalkozásokat a velük szemben alkalmazott tisztességtelen forgalmazói magatartásokkal szemben. Az Agrárminisztérium a mostani nehéz helyzetben vissza nem térítendő támogatásokkal is segíti az élelmiszert előállító vállalkozásokat, de a jövő szempontjából a legfontosabb, hogy vállalkozásainknál ott legyen a szaktudás, a hit, a tapasztalat, valamint a tisztelet a vásárlók és az üzleti partnerek irányába – hívta fel a figyelmet az államtitkár.

(AM Sajtóiroda)